Και ο Μπεκέλε στο Λονδίνο

Οι τρεις μεγαλύτεροι δρομείς της γενιάς τους θα τρέξουν στις 22 Απριλίου στο διεθνή Μαραθώνιο του Λονδίνου, μετά την θετική απάντηση που έδωσε στους διοργανωτές και ο Αιθίοπας Κενενίσα Μπεκέλε, ότι θα βρίσκεται στην εκκίνηση δίπλα στους Mo Φάρα (Βρετανία) και Έλιουντ Κιπτσόγκε (Κένυα).

Ο Μπεκέλε είναι ο κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε 5.000 μέτρα (12:37:35) και 10.000 μέτρα (26:17:53), ο δεύτερος ταχύτερος μαραθωνοδρόμος στην ιστορία (2:03:03), ενώ έχει κατακτήσει τρεις Ολυμπιακούς και πέντε παγκόσμιους τίτλους.

Ο σπουδαίος δρομέας μετείχε στους
δύο προηγούμενους αγώνες στο Λονδίνο. Το 2016 τερμάτισε τρίτος με 2:06:36 και το 2017 δεύτερος με 2:05:57 πίσω από τον Ντάνιελ Γουανχίρου.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Λονδίνο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα ήθελα πολύ να τα πάω καλύτερα από πέρυσι και να κερδίσω τον αγώνα. Για άλλη μια φορά το Λονδίνο συγκέντρωσε τους καλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο κι έτσι ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολος αγώνας» είπε ο Αιθίοπας αθλητής.

Και πρόσθεσε: «Θα είναι τιμή να τρέξω στον αγώνα μαζί με τον Σερ Μο Φαρά και τον Έλιουντ Κιπτσόγκε, καθώς και τους άλλους μεγάλους αθλητές. Προπονούμαι πολύ σκληρά με σκοπό να φτάσω στο Λονδίνο τον Απρίλιο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ο αγώνας του Λονδίνου είναι ο ένας από τους έξι αποκαλούμενους «Μεγάλους Μαραθώνιους» που διεξάγονται κάθε χρόνο. Οι άλλοι πέντε διεξάγονται σε Βερολίνο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Τόκιο και Βοστώνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα