Ιταλικά μέσα: «Αδιαφανής η πώληση της Μίλαν»

Επιφυλάξεις εκφράζουν ειδικοί των οικονομικών από όλο τον κόσμο για την πρόσφατη συμφωνία πώλησης της Μίλαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον Κινέζο επιχειρηματία Γιόνγκχονγκ Λι, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera» και το κανάλι La7.

Η άποψη που εκφράζεται είναι ότι η διαδικασία «ήταν απολύτως αδιαφανής, σε βαθμό πρωτόγνωρο στα χρονικά». Μεταξύ των ειδικών, συγκαταλέγονται και εκπρόσωποι από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης και το περιοδικό Forbes.

«Εχουμε ένα όνομα, Γιόνγκχονγκ Λι, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε αν είναι εκείνος ο ιδιοκτήτης
της Μίλαν», εξήγησε ο Μάριο Τζερεβίνι της «Corriere della Sera», στην εκπομπή «Piazzapulita» του τηλεοπτικού σταθμού La7.

Τα προβλήματα προκύπτουν από το δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχει πάρει ο Λι από την εταιρία αντισταθμιστικών κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge fund) «Elliott Management» και ήταν απαραίτητο για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

«Αν αγοράζεις μία ομάδα που αξίζει 720 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου χρέους 220 εκατ. ευρώ και πρέπει να πάρεις δάνειο με επιτόκιο 11%, σημαίνει ότι δεν έχεις τα χρήματα. Αν κάποιος σου το δώσει με επιτόκιο 11%, σημαίνει ότι σε θεωρεί περίπτωση υψηλού ρίσκου», αναφέρθηκε επίσης στη συζήτηση.

«Ο Γιόνγκχονγκ Λι δεν μπόρεσε να πάρει δάνειο με τον συνηθισμένο τρόπο, από τις τράπεζες δηλαδή, και έπρεπε να χτυπήσει την πόρτα ενός hedge fund. Τα χρήματα αυτά έρχονται μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες, δάνεια, εγγυήσεις και όλο αυτό είναι εντελώς αδιαφανές. Γίνονται συχνά ανάλογες αγοραπωλησίες, αλλά η Μίλαν το έφτασε αυτό σε άλλο επίπεδο».
Keywords
Τυχαία Θέματα