Ισραήλ: Ομάδες αρνούνται να αγωνιστούν απέναντι σε ομάδες αραβόφωνων περιοχών!

Ένα σημαντικό πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα εντός της μπασκετικής κοινότητας του Ισραήλ, καθώς υπάρχουν ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών οι οποίες φοβούνται να ταξιδέψουν σε αραβόφωνες περιοχές της χώρας και να αντιμετωπίσουν τοπικούς συλλόγους!

Μάλιστα υπήρξαν σύλλογοι σε πρωταθλήματα υποδομών που αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν και να αντιμετωπίσουν ομάδες από αραβόφωνες περιοχές, ενώ ένα μικρό μέρος των ομάδων από τον αραβικό τομέα αποφάσισε επίσης ως απάντηση να μην ταξιδέψει για να αντιμετωπίσει εβραϊκές ομάδες!

Στα

εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ του Ισραήλ υπάρχουν τρεις ομάδες από περιοχές με έντονο το αραβικό στοιχείο. Η Κφαρ Κασίμ, η οποία συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία ανδρών, καθώς και οι Χάποελ Καόκμπ και Χάποελ Μαιντάλ οι οποίες αγωνίζονται στα πρωταθλήματα γυναικών.

Με τις συγκεκριμένες ομάδες δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης του Ισραήλ, την περασμένη εβδομάδα διεξήχθησαν περίπου 600 αγώνες στο Ισραήλ, από τους οποίους 30 δεν διεξήχθηκαν, αριθμός που ανέρχεται συνολικά στο 5%!

Keywords
Τυχαία Θέματα