Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του πολέμου

Η πολεμική χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι η πλέον διαδεδομένη «ονείρωξη» του διεθνούς στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, το πιο δημοφιλές πεδίο υπαρξιακών αναλύσεων υπό την κάλυψη της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας και, φυσικά, ο απόλυτος εφιάλτης για τους λαούς του κόσμου.

Τα ασύλληπτα ποσά και η δυσθεώρητη εφαρμογή γνώσεων και ικανοτήτων που σπαταλώνται στην έρευνα και κατασκευή όλο και πιο θανατηφόρων, «έξυπνων» μηχανών, συνιστούν την πιο χαρακτηριστική «εξίσωση» ενός διαρκώς κλιμακούμενου εξακοντισμού της τεχνολογικής εξέλιξης… προς έναν αυτοκτονικό

στόχο για όλη την ανθρωπότητα.

‘Ολα δείχνουν, ότι οι πόλεμοι του, όχι πολύ μακρινού, μέλλοντος, θα είναι πιο σύντομοι, με μεγαλύτερη χρήση υψηλής τεχνολογίας, θα διεξάγονται από μηχανές - σε ένα ποσοστό ακόμη και σε επιτελικό επίπεδο - και πιο θανατηφόροι.

Πλοία με όπλα… και «μυαλό»

Τα, σε μεγάλο βαθμό, αυτόνομα όπλα δεν είναι εντελώς νέα τεχνολογία. Τέτοια συστήματα έχουν αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες, αν και μόνο σε περιορισμένους, αμυντικούς ρόλους, όπως η κατάρριψη πυραύλων που εκτοξεύονται κατά πλοίων. Όμως, με την ανάπτυξη συστημάτων που εγχέονται με Τεχνητή Νοημοσύνη, οι στρατιωτικοί βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα της κατασκευής μηχανών πεδίου μάχης, που μπορούν να επιτεθούν επιλέγοντας στόχους και λαμβάνοντας θανατηφόρα δράση χωρίς άμεση ανθρώπινη παρέμβαση.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα