Αυστραλία: Η Ελλάδα την έστειλε στους Ολυμπιακούς (pics)

18:13 5/9/2019 - Πηγή: Sportime

Η Ελλάδα νίκησε τη Νέα Ζηλανδία στο τελευταίο ματς του ομίλου της στη Νανζίνγκ και έστειλε την Αυστραλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Τα «καγκουρό» είναι η πρώτη ομάδα που εξασφαλίζει εισιτήριο πρόκρισης για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας μετά την διοργανώτρια Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΕΠΙΣΗΣ: Τι χρειάζεται η Ελλάδα για την πρόκριση στην οκτάδα

Η ομάδα του Αντρέι Λεμάνις επικράτησε των Λιθουανών (87-82) και φυσικά θα βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας όμως οι «boomers» έχουν ακόμη έναν λόγο να χαμογελούν.

Ειδικότερα, η νίκη της Ελλάδας σε βάρος της Νέας Ζηλανδίας είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό για τους παίκτες του Ενάρε με αποτέλεσμα η Αυστραλία να είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ωκεανίας στους «16» της διοργάνωσης. Έτσι, εξασφαλίζει το πρώτο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, φυσικά μετά από την οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Τα υπόλοιπα δέκα εισιτήρια θα δοθούν με βάση την κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε δύο ευρωπαϊκές και δύο αμερικανικές ομάδες, μία ασιατική, μία αφρικανική και επιπλέον τέσσερις που θα προκύψουν από προουλυμπιακά τουρνουά.

BOOMERS | OLYMPIC BOUND.

Adding to a fantastic night for Australian basketball, the Boomers have officially qualified for the 2020 Tokyo @Olympics with Greece defeating New Zealand.

But first, there’s work to be done in China.#GoBoomers #AustraliaGotGame #FIBAWC

— Basketball Australia (@BasketballAus) September 5, 2019

Congratulations Australia on qualifying for the #Tokyo2020 Olympic Games!

By being the only team from the Oceania region to advance to the second round of the 2019 @FIBA World Cup, Australia earn Oceania’s automatic Olympic spot.@BasketballAus @AUSOlympicTeam @Tokyo2020 pic.twitter.com/BMJycR92ix

Olympic Channel (@olympicchannel) September 5, 2019


Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

The post Αυστραλία: Η Ελλάδα την έστειλε στους Ολυμπιακούς (pics) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα