Η παρανοϊκή ψυχροπολεμική κούρσα για τη δημιουργία «υπερανθρώπου»

Ολοένα αυξανόμενες είναι τα τελευταία χρόνια οι αποκαλύψεις σχετικά με την επέκταση του «ψυχρού πολέμου» ακόμη και στα πλέον εξωφρενικά πεδία. Κάπως έτσι η είδηση για τον ανταγωνισμό μεταξύ Αμερικάνων και Σοβιετικών στην προσπάθεια δημιουργίας υπερανθρώπων ίσως και να μην προκαλεί έκπληξη στα αυτιά πολλών. Είναι οι λεπτομέρειες όμως που προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Μάικ Μέρφι vs Δόκτωρ Ζούκαρ

Σύμφωνα με τον Guardian και τον συγγραφέα Εντ Χώκινς (The Men on Magic

Carpets: Searching for the Superhuman Sports Star), γκουρού της όλης επιχείρησης θεωρούνταν ο Μάικ Μέρφι από την αμερικάνικη πλευρά, ενώ η σοβιετική απάντηση ερχόταν μέσω του περίφημου -εντός της ΕΣΣΔ - δόκτορος Ζούκαρ. Για τον μεν πρώτο υπάρχουν ο θρύλος λέει πως σε ένα παιχνίδι μπέιζμπολ μεταξύ των Λος Άντεζλες Ντότζερς και των Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς το 1964 κατάφερε να μεταφέρει ένα μεγάλο τμήμα της οπαδικής «αρνητικής ενέργειας» στους παίκτες των πρώτων, οι οποίοι από κάποιο σημείο και μετά, παρότι προηγούνταν με μεγάλη διαφορά, έχασαν στη συνέχεια «τα αυγά και τα πασχάλια», χάνοντας και τον αγώνα.

Για τον δε δόκτωρ Ζούκαρ η πιο γνωστή ιστορία αφορά έναν αγώνα παγκόσμιου πρωταθλήματος σκάκι το 1978 μεταξύ του «αγαπημένου παιδιού» του σοβιετικού καθεστώτος, Ανατόλι Κάπροβ, και του «μισητού» αντικαθεστωτικού αντιπάλου του, Βίκτορ Κορκνόι, ο οποίος φέρεται να ηττήθηκε ως αποτέλεσμα μιας μυστηριώδους επιρροής που ασκήθηκε στο μυαλό του την ώρα του αγώνα.

Στον αγώνα για την ανάπτυξη υπερδυνάμεων


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα