Η ΕΟΚ παίζει με τη φωτιά

Από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε αυτή η περίφημη κόντρα της FIBA με την Euroleague, η παγκόσμια ομοσπονδία είχε μοιράσει μία ντιρεκτίβα προς όλες τις επιμέρους ομοσπονδίες (φυσικά και στην ελληνική)! Μέσες άκρες αυτή η ντιρεκτίβα ανέφερε ότι εμείς δεν είμαστε σε κόντρα με κανέναν, εμείς θέλουμε να βγαίνει προς τα έξω ότι υπηρετούμε το καλό του αθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό όλες οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες παραμέρισαν τις διαφορές τους με τους διαιτητές της Ευρωλίγκας και τους ενέταξαν
στα εγχώρια πρωταθλήματά τους. Εκτός φυσικά από την Ελλάδα. Γκόντας, Φούφης, Κορομηλάς και Παπαπέτρου έμειναν εκτός δουλειάς, γιατί το αποφάσισε (μάλλον αυθαίρετα θα το πει η δικαιοσύνη αυτό) η ΕΟΚ.

Οι τέσσερις Έλληνες διαιτητές έχουν κινηθεί ήδη νομικά και μια πρώτη μάχη στον πόλεμο που ξεκίνησε την κέρδισαν στο ΑΣΕΑΔ. «Οι διαιτητές εκλήθησαν την Δευτέρα 13/11 προκειμένου να παραστούν σε απολογια στα γραφεία της ΚΕΔ/ΕΟΚ δυο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 15/11 μαζί με τους νομικούς εκπροσώπους τους, γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν υποχρεώσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφοριες επίκειται τιμωρία 2 μηνών για όλους, θεωρώντας με αυτόν τον τρόπο ότι η ομοσπονδία θα προκαταλάβει την απόφαση του ΑΣΕΑΔ».

Πριν από μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε ένα έγγραφο της ομοσπονδίας με το οποίο εγκαλούσε την ΚΕΔ να καλέσει σε απολογία τους τέσσερις γιατί «κάνουν κακό στο ελληνικό μπάσκετ».

Το πλέον κωμικοτραγικό ακολούθησε αυτού του εγγράφου όταν η ΚΕΔ έκανε πραγματικότητα το αίτημα της ΕΟΚ με μια κλήση που παρόμοια της δεν έχει καταγραφεί στα πρακτικά του παγκόσμιου αθλητισμού. Κλήση χωρίς ξεκάθαρα να αναφέρονται τα παραπτώματα των διαιτητών και χωρίς να την υπογραφεί κανείς. Το novasports.gr βρήκε αυτή την κλήση και σας την παραθέτει (σ.σ. μην μπερδευτείτε δεν είναι μπακαλόχαρτο είναι επίσημο ανυπόγραφο έγγραφο, κλήσης σε απολογία)κλήσης σε απολογία).

Διαβάστε εδώ την κλήση.

Κλήση σε απολογία από ΕΟΚ.pdf

Υπόθεση Αγαδάκου

Κάτι παρόμοιο έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν η ελληνική ομοσπονδία, αλλά μυαλό δεν έβαλε. Μάλιστα η ΕΟΚ πλήρωσε αδρά αποζημίωση στον διαιτητή Νίκο Αγαδάκο, τον οποίο ετσιθελικά ένα ωραίο πρωί τον έβγαλε από τις λίστες χωρίς λόγο και αιτία. Ο Έλληνας ρέφερι κινήθηκε δικαστικά κέρδισε σε κάθε φάση την υπόθεση και η ΕΟΚ τον αποζημίωσε και απλά έθαψε το θέμα. Βέβαια αυτή η υπόθεση από μόνη της είναι ένα δεδικασμένο που δεν χωρά αμφιβολία και αποτελεί τον δρόμο προς την δικαίωση για τους τέσσερις κορυφαίους στην Ευρώπη ρέφερι που στην Ελλάδα κρίνονται όχι ικανοί για ματς πρωταθλήματος.

Προσεχώς περισσότερα…
Keywords
Τυχαία Θέματα