Η Χίμκι πέρασε από το Μιλάνο

Η Χίμκι άλωσε το Μεντιολάνουμ Φόρουμ καθώς στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα επικράτησε της Αρμάνι με 77-71.

Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ένας «διαστημικός» Αλεξέι Σβέντ. Ο Ρώσος σταρ σημείωσε 29 πόντους με 6/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ.

Άξιος συμπαραστάτης του ο Ζούμπκοφ με 15 πόντους χωρίς να χάσει ούτε σουτ, ούτε βολή( 3/3δ., 2/2τρ., 3/3β.), ενώ βοήθειες έδωσε και ο Τσαρλς Τζένκινς με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Η Χίμκι
βρέθηκε πίσω στο πρώτο ημίχρονο με 38-31, αλλά η επανάληψη ήταν μια διαφερετική ιστορία. Η ρωσική ομάδα πίεσε στην άμυνα, οδήγησε την Αρμάνι σε λάθη κι έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο σημειώνοντας εύκολους πόντους.
Η Αρμάνι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο μπαίνοντας δυνατά στο ματς και τελειώνοντας το 1ο δεκάλεπτο στο 24-12. Στο δεύτερο όμως δεν μπόρεσε ν’ αντέξει στην πίεση των αντιπάλων, κάνοντας τα περισσότερα από τα 10 λάθη της σ’ αυτό το χρονικό σημείο. Δεν βρήκε λύσεις και επιθετικά καθώς ουσιαστικά στηρίχθηκε σε τρεις παίκτες. Τους Τζέρελς (17π.), Θίονταρ (14π., 8 ας.) και Ταρτζέφσκι (10π., 5ρ.).

Η Χίμκι έφτασε το ρεκόρ της στις επτά νίκες και τέσσερις ήττες, ενώ η Αρμάνι έμεινε με τρεις νίκες και 8 ήττες στις τελευταίες θέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα