Η απίστευτη ιστορία τριών ναυαγών στον Ειρηνικό: Σώθηκαν γράφοντας με φύλλα φοίνικα “H-E-L-P” στην αμμουδιά

Τρεις ναυαγοί που είχαν εγκλωβιστεί επί μια εβδομάδα σε ένα έρημο νησί στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό διασώθηκαν αφού ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που τους έψαχνε εντόπισε φύλλα φοίνικα που οι τρεις είχαν χρησιμοποιήσει για να γράψουν τη λέξη “H-E-L-P” σε μια αμμουδιά.

Οι άνδρες, όλοι γύρω στα 40 τους, βρέθηκαν καλά στην υγεία τους την Τρίτη στο νησί Pikelot, μια ακατοίκητη νησίδα 32 στρεμμάτων που καλύπτεται από φοίνικες περίπου 415 μίλια (667 χλμ.) νοτιοανατολικά του Γκουάμ, ανέφερε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ σε δήλωση Πέμπτη. Οι ταυτότητες και οι εθνικότητες τους δεν έγιναν γνωστές.

Η περιπέτεια των τριών ναυαγών ξεκίνησε την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, όταν ξεκίνησαν ένα ταξίδι σε ένα ανοιχτό σκιφ 20 ποδιών εξοπλισμένο με εξωλέμβιο κινητήρα από την ατόλη Polowat, περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά από το σημείο που βρέθηκαν.

Έξι ημέρες αργότερα, αφού οι έμπειροι ναυτικοί δεν επέστρεψαν, η ανιψιά τους ειδοποίησε τις αρχές και το Λιμενικό Σώμα και το Ναυτικό ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η αρχική περιοχή αναζήτησης εκτεινόταν σε περισσότερα από 78.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια.

Μια μέρα αργότερα, το αεροσκάφος P-8 Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εντόπισε την αυτοσχέδια πινακίδα “HELP” που ήταν γραμμένη με φύλλα φοίνικα και ξεκίνησε την προσπάθεια διάσωσης, είπε το Λιμενικό Σώμα.Η αυτοσχέδια επιγραφή που τους έσωσε.

“Αυτή η πράξη εφευρετικότητας ήταν καθοριστικής σημασίας για την καθοδήγηση των προσπαθειών διάσωσης απευθείας στην τοποθεσία τους”, ανέφερε στη δήλωση ο υπολοχαγός της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τσέλσι Γκαρσία.

Ενώ ήταν αποκλεισμένοι στο νησί, το οποίο είναι μέρος των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας, οι άνδρες είχαν πρόσβαση σε τροφή και νερό. Ανέκτησαν επίσης το κατεστραμμένο σκίφ τους.

Σε φωτογραφία του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ φαίνονται και δύο μικρά καλυμμένα καταφύγια κοντά στο “H-E-L-P” που έγραψαν στην άμμο.

Οι New York Times ανέφεραν ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ναυαγοί διασώθηκαν από το συγκεκριμένο νησί. Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια βρέθηκαν τρεις αγνοούμενοι ναύτες αφού έγραψαν “SOS” στην άμμο.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα