Η Premier League υποδέχεται τον Χόντσον

Γεννήθηκε στο Κρόιντον του Λονδίνου το 1947 και έπαιξε σε αρκετές ερασιτεχνικές ομάδες πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα στη Σουηδία το 1976. Σε νεαρή ηλικία αγωνιζόταν στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει επαγγελματίας. Από νωρίς είχε αποφασίσει τι θα κάνει, καθώς σε ηλικία 23 ετών είχε αποκτήσει δίπλωμα προπονητικής.  

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Χόντσον ήταν γνωστός για την τακτική του ευφυΐα και την ικανότητά του να χτίζει επιτυχημένες ομάδες με περιορισμένο προϋπολογισμό. Ήταν επίσης σεβαστός για την εργασιακή του ηθική και

την προσοχή του στη λεπτομέρεια και θεωρήθηκε ευρέως ως ένας από τους καλύτερους Άγγλους προπονητές της γενιάς του.

Από τη Σουηδία στην αγαπημένη του Κρίσταλ Πάλας

Η Σουηδία αποτέλεσε την αφετηρία της πλούσιας καριέρας του, αναλαμβάνοντας αρκετές ομάδες, μεταξύ των οποίων τη Χάλμσταντ και τη Μάλμε, την οποία και οδήγησε σε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα τη δεκαετία του 1980. Επίσης, διαχειρίστηκε την εθνική ομάδα της Ελβετίας μεταξύ 1992 και 1995, οδηγώντας την στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 28 χρόνια.

Το 1997, ο Χόντσον έγινε προπονητής της Μπλάκμπερν, ενώ αργότερα ανέλαβε τις  Ίντερ Μιλάνου, Φούλαμ, Λίβερπουλ και Γουέστ Μπρομ. Οδήγησε τη Φούλαμ στον τελικό του Europa League το 2010, ενώ ήταν επίσης προπονητής της εθνικής ομάδας της Αγγλίας μεταξύ 2012 και 2016.

Ρόι Χόντσον

Ο Χόντσον επέστρεψε στην Κρίσταλ Πάλας το 2017, όπου είχε υπάρξει στο παρελθόν παίκτης, και βοήθησε να απομακρυνθεί η ομάδα από τον υποβιβασμό στην πρώτη του σεζόν. Συνέχισε να κοουτσάρει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Επόμενος σταθμός ένα μικρό πέρασμα από τη Γουότφορντ  το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο 75χρονος τεχνικός επέστρεψε στην Κρίσταλ Πάλας πριν λίγες ημέρες και το ρεκόρ του μεγαλώνει, αφού ήδη είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής που έχει καθίσει σε πάγκο ομάδας της Premier League. 

Ο λόγος που παραιτήθηκε το 2017

Τον Μάιο του 2021, ο Χόντσον παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως προπονητής της Κρίσταλ Πάλας, επικαλούμενος την επιθυμία του να κάνει ένα διάλειμμα και να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. Στην ανακοίνωσή του, ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε ότι μετά από περισσότερα από 45 χρόνια προπονητικής, ένιωσε ότι ήταν καιρός να αποχωρήσει από τις προκλήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω λάβει τεράστια υποστήριξη από τη σύζυγο και την οικογένειά μου. Σκεφτόμουν αυτή την απόφαση εδώ και αρκετό καιρό και τώρα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να τους δώσω προτεραιότητα και να δω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον», είχε δηλώσει πριν δύο χρόνια.

Ρόι ΧόντσονΗ επιστροφή του

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προπονητής της Πάλας, ο Χόντσον έχει κοουτσάρει 162 παιχνίδια, με ποσοστό νικών 33,3%. Συγκεκριμένα είχε 54 νίκες, 33 ισοπαλίες και 70 ήττες. Εντάχθηκε για πρώτη φορά στον σύλλογο τον Σεπτέμβριο του 2017 και οδήγησε την ομάδα στην ασφάλεια και στη μέση της βαθμολογίας και στις τέσσερις σεζόν του ως προπονητής.

Για την επιστροφή του στον σύλλογο, στόχος του είναι να επαναλάβει τις προηγούμενες επιτυχίες του και να βοηθήσει τους «Αετούς» να διατηρηθούν στην Premier League. Ο 75χρονος δήλωσε ότι είναι προνόμιο που του ζητήθηκε να επιστρέψει στον σύλλογο και ότι η μοναδική του εστίαση είναι να αρχίσει να κερδίζει αγώνες και να κερδίζει τους απαραίτητους βαθμούς για να εξασφαλίσει την ασφάλεια του συλλόγου στην κατηγορία.

Η Κρίσταλ Πάλας φημίζεται για το αγωνιστικό της πνεύμα και ο Χόντσον πιστεύει ότι οι οπαδοί θα βρίσκονται στο πλευρό της ομάδας σε κάθε παιχνίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα