Γερμανικές μηχανές που... ρετάρουν!

Μια ματιά στα πεπραγμένα του Γιουρόπα Λιγκ μετά την 5η αγωνιστική φανερώνει ότι ακόμη και οι γερμανικές (ποδοσφαιρικές) μηχανές... ρετάρουν! Δύο εξ αυτών έχουν αποχαιρετίσει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την 5η κιόλας αγωνιστική, ενώ η άλλη θα παλέψει εκτός έδρας για να σώσει την παρτίδα και να αποτρέψει συνολικό αποκλεισμό των Γερμανών από τη διοργάνωση.

Η Χοφενχάιμ τερμάτισε πέρυσι στην 4η θέση, κοντά σε Λειψία και Ντόρτμουντ και αρκετά μακριά από τη Μπαγερν. Είναι ομάδα που μπήκε στη διαδικασία πρόκρισης σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι.
Με την κλήρωση και το όνομα της Λίβερπουλ να μη της επιτρέπουν να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Ο αποκλεισμός από τους "κόκκινους" μοιάζει να έβαλε τέλος και σε όποιες ευρωπαϊκές φιλοδοξίες είχε ο σύλλογος. Η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών σε όμιλο με Μπράγκα, Λουντογκόρετς και Μπασακσεχίρ, μόνο ικανοποιητική δε μπορεί να χαρακτηριστεί... Αποκλείστηκε μάλιστα από την 5η αγωνιστική!

Η 5η στην περυσινή σεζόν Κολονία, δαπάνησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι, παρόλα αυτά, η λέξη "τραγική"μπορεί να χαρακτηρίσει τη μέχρι τώρα διαδρομή της στη σεζόν, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Είναι ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα της Μπουντεσλίγκα και θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική στο Βελιγράδι απέναντι στον ισόβαθμο Ερυθρό Αστέρα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.Στον όμιλο έχει ήδη προκριθεί η Άρσεναλ, ενώ στο παιχνίδι παραμένει η Μπάτε Μπορίσοφ, με δεδομένο ότι αν νικήσει τους Λονδρέζους την τελευταία αγωνιστική, μπορεί να προκριθεί σε περίπτωση ισοπαλίας των άλλων δυο στο Βελιγράδι.

Η 3η γερμανική ποδοσφαιρική απογοήτευση εφέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η Χέρτα. Βρίσκεται στην τελευταία θέση στον όμιλο με αντιπάλους τις Έστερσουντ, Μπιλμπάο και Ζόρια. Μάλιστα είναι ήδη εκτός διοργάνωσης αφού Σουηδοί και Βάσκοι είναι στο +6 και +4 αντίστοιχα...
ΥΓ. Στην γερμανική ανυπαρξία του Γιουρόπα Λιγκ προσθέστε και την αγγλική... παραφωνία της Έβερτον, αφού είναι ουραγός στον όμιλό της με έναν βαθμό και προσφάτως ταπεινωμένη στην έδρα της από την 12η της βαθμολογίας του Καμπιονάτο Αταλάντα με σκορ 5-1
Keywords
Τυχαία Θέματα