Έτσι βλέπει ο ΠΑΟΚ την Ορλαντίνα

Πως περιγράφουν οι «ασπρόμαυροι» τη σημερινή (9/1) αντίπαλό τους για τη 10η αγωνιστική του BCL.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στη διοργάνωση του Basketball Champions League και αντιμετωπίζει σήμερα (9/1) την ιταλική Ορλαντίνα, στο πλαίσιο της 10η αγωνιστικής του 2ου ομίλου. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τους «ασπρόμαυρους», που θέλουν μόνο τη νίκη, για να μείνουν ζωντανοί στην προσπάθεια κατάκτησης μιας
θέσης στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξης του ομίλου τους.

Εν όψει της αναμέτρησης αυτής, λοιπόν, στον ιστότοπο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ φιλοξενείται το παρακάτω κείμενο, που αφορά στην αντίπαλο της ομάδας από τη Σικελία:

«Την Orlandina αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του 2018, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Basketball Champions League. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο “PAOK Sports Arena” και θα ξεκινήσει στις 19:30.

Η ιταλική ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες και 7 ήττες, ενώ στον αγώνα του πρώτου γύρου στη Σικελία (24/10/2017), ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 58-63, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Lucky Jones, ο οποίος είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στον πάγκο της ιταλικής ομάδας βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2015 ο Gennaro Di Carlo. Πρώτος σκόρερ της Orlandina στα παιχνίδια του Basketball Champions League είναι ο Πολωνός σέντερ Jakub Wojciechowski (1990, 2.13) με 12.4 πόντους και 4.6 ριμπάουντ, ενώ ο Λιθουανός φόργουορντ Arnoldas Kulboka (1998, 2.05) πετυχαίνει 8.7 πόντους και παίρνει 4.6 ριμπάουντ.

Σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, οι Ιταλοί έχουν αντικαταστήσει τον Justin Edwards (1992, 1.90) με τον Eric Maynor (1992, 1.95), o οποίος έχει αγωνιστεί σε 6 παιχνίδια της Lega Basket με 9.8 πόντους και 5.5 ασίστ».
Για τη σημερινή αναμέτρηση, ο κόουτς της Ορλαντίνα, Di Carlo, σχολίασε:

«Τόσο εμείς όσο και ο ΠΑΟΚ είμαστε πίσω στη βαθμολογία, οπότε μπορεί αυτό το παιχνίδι να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Το σημαντικό για εμάς είναι να βελτιώνουμε σε κάθε αγώνα τον τρόπο που παίζουμε και το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Εμείς δεν είμαστε σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έδειξε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ότι παίζει πολύ καλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να σταθούμε απέναντί του».

Για τις διαφορές του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου είπε: «Ξέρω πολύ καλά τον Phil Goss από την πολύχρονη παρουσία του στην Ιταλία. Είναι σπουδαίος παίκτης, με εμπειρία και πολύ καλή γνώση του παιχνιδιού, αλλά νομίζω ότι η σημαντικότερη αλλαγή στον ΠΑΟΚ σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Για μένα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη και στα τελευταία παιχνίδια παίζει πολύ καλά. Η παρουσία των Goss και Χαραλαμπόπουλου είναι ο λόγος που πιστεύω ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο σε σύγκριση με αυτό του πρώτου γύρου».
Keywords
Τυχαία Θέματα