Έτοιμος για το πρώτο βήμα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπέρνλι (21.00, Novasports2HD) με στόχο τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Λουκέρνης στον γ' προκριματικό, όμως αναμένεται να έχει πιο δύσκολο έργο απέναντι στο άπειρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά δυναμικό συγκρότημα της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν ισχυρή συμπαράσταση από
τον κόσμο τους στο κρισιμότερο έως τώρα ευρωπαϊκό ραντεβού, για το οποίο αγωνιστικά δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που προτίμησε ο Μαρτίνς στον προηγούμενο γύρο.

Έτσι, ο Γιαννιώτης αναμένεται να καθίσει κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του τους Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Μιράντα και Τσιμίκα στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη και Γκερέρο ως αμυντικούς μέσους, τους Χριστοδουλόπουλο και Ποντένσε στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Γκερέρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μεταξύ άλλων στην διάθεσή του και τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα Νάτχο, Γκιγιέρμε και Χασάν.

Η ομάδα του Σον Ντάις μπορεί να παραταχθεί με τους Χαρτ - Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Τέιλορ - Κορκ, Χέντρικ, Γουόλτερς, Γκούντμουντσον - Μπαρνς, Βόουκς.

Η Μπέρνλι, θα είναι η όγδοη αγγλική ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, αλλά η πρώτη εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μετά την Νιούκαστλ, που τον είχε αποκλείσει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2005.

Οι «κλάρετς» είναι αήττητοι ακόμα υπό τον Σον Ντάις στην Ευρώπη με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες στους προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης, ενώ οι αγγλικές ομάδες έχουν μόνο δύο νίκες στα τελευταία 10 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Ελλάδα, με 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μόλις μία ήττα σε 10 προκριματικά ματς Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ με εννέα νίκες, ενώ έχουν κερδίσει και τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια σε αυτά τα στάδια του θεσμού με συνολικό σκορ 15-3.

Διαιτητής του αγώνα ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόμαζ Κλάντσικ και Άντραζ Κόβατσιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα