Εσύ είσαι η μετεγγραφή χειμώνα

Η ΑΕΚ ψάχνει αντί-Μάνταλο, αντι- Γιόχανσον, έναν αριστερό εξτρέμ κι έναν αριστερό μπακ. Γενικά ...ψάχνεται στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά φαίνεται ότι την πρώτη μετεγγραφή την έκανε εκ των έσω. Για όσους γνωρίζουν τον Παναγιώτη Κονέ μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η αγωνιστική του παρουσία, απ' τη στιγμή που μπήκε στην εξίσωση του Μανόλο Χιμένεθ. Από παιχνίδι σε παιχνίδι όμως εμφανίζει όλο και περισσότερα στοιχεία της ποδοσφαιρικής του ποιότητας, κάνοντας τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο. Ναι, όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο, ο Κονέ
μπορεί να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο την μετεγγραφή χειμώνα που έψαχναν οι "κιτρινόμαυροι" προκειμένου να ενισχυθεί το ρόστερ μετά την απουσία του Μάνταλου.

Σίγουρα ο ΑΟΚ δεν αποτελεί τον αντίπαλο, κόντρα στον οποίο μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ήταν όμως άλλη μια ομάδα με "κλειστή" άμυνα και ο Έλληνας μέσος ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών πρωτοβουλιών της ΑΕΚ απ' τον άξονα. Δημιουργικός, έδωσε ταχύτητα στην ανάπτυξη και συνδύασε το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα με ένα γκολ υψηλής κλάσης. Για να μην παρεξηγηθούμε, η αλήθεια είναι ότι η Ένωση χρειάζεται οπωσδήποτε μετεγραφική ενίσχυση προκειμένου να αυξηθούν οι επιλογές του Χιμένεθ και να βγει η σεζόν, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Κονέ θα πρέπει να συμπεριληφθεί σ' αυτές. Δικαιώνεται μάλιστα τόσο ο ίδιος, όσο και ο Χιμένεθ που δε βιάστηκαν στην αρχή της σεζόν και για μεγάλο χρονικό διάστημα δούλεψαν στα Σπάτα με σκοπό να ενισχύσει την ομάδα την κατάλληλη χρονική στιγμή, όντας απόλυτα έτοιμος.

Σε ότι αφορά στο προτελευταίο παιχνίδι του α' γύρου, η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από τη δουλειά της. Αυτό που όφειλε δηλαδή για να συνεχίσει την πορεία της και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, μία ...στροφή πριν την κατάκτηση του άτυπου τίτλου της πρωταθλήτριας χειμώνα. Δεν εντυπωσίασε, αφού σε ένα μεγάλο μέρος του ματς είχε αργή ανάπτυξη, αλλά εκμεταλλεύθηκε την ποιότητα που διαθέτει στη μεσοεπιθετική της γραμμή, παίρνοντας το τρίποντο.

Η απουσία μάλιστα του Μάρκο Λιβάια, του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, έδωσε έξτρα δυνατότητα στους υπόλοιπους να ξεχωρίσουν. Και τα κατάφεραν. Χριστοδουλόπουλος και Μπακασέτας έκαναν πολλή δουλειά, ενώ το ένστικτο του σκόρερ θα αποτελεί πάντα χαρακτηριστικό του Αραούχο.

Για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο δεν αποτελεί πλέον είδηση το γεγονός ότι σχεδόν σε κάθε ματς της ΑΕΚ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους. Η ποιότητά του άλλωστε είναι αδιαπραγμάτευτη. Το ίδιο και η προσφορά του στην ομάδα, γι' αυτό και προκαλεί εντύπωση ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ακόμα συζητηθεί το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του. Λογικά θα γίνει άμεσα τόσο επειδή το δικαιούται λόγω της των εξαιρετικών του εμφανίσεων, όσο κι επειδή θεωρείται υπερπολύτιμη επιλογή στην "κιτρινόμαυρη" ενδεκάδα.

Υ.Γ: Με τον Μπακάκη τι συμβαίνει; Δεν ...ξεφορτίζουν ποτέ οι "μπαταρίες"; Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αναμφίβολα αποτελεί έναν απ' τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στον α' γύρο. Σε όποια θέση κι αν έχει κληθεί να αγωνιστεί κάνει τη διαφορά και δικαιώνει απόλυτα πρώτα απ' όλα τον εαυτό του και στη συνέχεια όσους επέμεναν πέρυσι να του ανανεώσουν το συμβόλαιο, σε μια περίοδο που δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα