Εκτός Αργεντινής ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores!

«Θόλο» παραμένει το μέλλον του δις αναβληθέντος δεύτερου τελικού του Copa Libertadores μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς. Στη συνεδρίαση της Conmebol (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Νοτίου Αμερικής) η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (27/11) στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, αποφασίσθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας να διεξαχθεί εκτός Αργεντινής στις 8 ή στις 9 Δεκεμβρίου, εάν βεβαίως οριστικοποιηθεί η διεξαγωγή
του, καθώς όλα παραμένουν έωλα.

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Βραζιλία όσο και η Ιταλία έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν το δεύτερο τελικό -το σκορ στον πρώτο τελικό του «Μπονμπονέρα» ήταν 2-2- ενώ ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση σίγουρα διαδραμάτισε το γεγονός πως από την προσεχή Παρασκευή (30/11) το Μπουένος Άιρες φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής των G20, επομένως οι αστυνομικές Αρχές θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο να αποτρέψουν έκτροπα.

Αυτή τη στιγμή πιθανότερο ενδεχόμενο εμφανίζεται ο τελικός να γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στην Ασουνσιόν. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως η Concacaf (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής) απαγορεύει στις χώρες-μέλη της να φιλοξενήσουν την αναμέτρηση!

Το «παρών» στη σύσκεψη της Ασουνσιόν έδωσαν κι οι πρόεδροι των δύο ομάδων, Ντάνιελ Αντζελίτσι (Μπόκα) και Ροδόλφο Ντ’ Ονόφριο (Ρίβερ), με το διοικητικό ηγέτη των «Χενέισες» να ζητεί τον αποκλεισμό των «Μιγιονάριος», άρα και την απονομή του τροπαίου στην ομάδα του! Η Μπόκα προτίθεται να προσφύγει στο CAS, ενώ στην Πειθαρχική Επιτροπή παρέδωσε οπτικό υλικό διάρκειας 2 ωρών κι ακουστικό υλικό ημίωρης διάρκειας, από τα τεκταινόμενα πριν από την αναβληθείσα αναμέτρηση. Επίσης ο φάκελος με τα επιχειρήματα της Μπόκα Τζούνιορς υπερβαίνει τις 40 σελίδες.

Συν τοις άλλοις, στις 18 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι υποχρεώσεις του πρωταθλητή Νοτίου Αμερικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επομένως κάποια ομάδα πρέπει να εκπροσωπήσει τη συγκεκριμένη ήπειρο.

H Πειθαρχική Επιτροπή της Conmebol πιθανότατα θα αποφασίσει την Τετάρτη (28/11) σχετικά με την ποινή που θα επιβληθεί στη Ρίβερ Πλέιτ για τη βίαιη συμπεριφορά των φιλάθλων της, κατά την έλευση του λεωφορείου της Μπόκα Τζούνιορς στο «Μονουμεντάλ».
Keywords
Τυχαία Θέματα