Ευκαιρία για νέους MVP

Για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα η ΑΕΚ καλείται να αγωνιστεί μετά απ' τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με μοναδικό σκοπό να νικήσει για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ακόμα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές υποστηρίζουν πως το άγχος αυξάνεται όταν γνωρίζεις ότι οι άμεσοι αντίπαλοί σου, με τους οποίους διεκδικείς τον ίδιο στόχο, έχουν ήδη πετύχει τον σκοπό
τους και σε έχουν αφήσει πίσω. Με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αν κοντράρεσαι έχεις ένα επιπλέον άγχος. Πόσο μάλλον τώρα που οι "κιτρινόμαυροι" γνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο και ο Δικέφαλος του βορρά επικράτησε άνετα σε ένα ντέρμπι.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις επηρεάζονται περισσότερο οι ομάδες που δε διαθέτουν στο ρόστερ τους παίκτες με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Φέτος στην ΑΕΚ δε συμβαίνει αυτό και είναι ίσως το πιο ισχυρό "όπλο" της Ένωσης ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον ΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο. Μην ξεχνάμε ότι εκτός απ' το παραπάνω γεγονός υπάρχουν κι άλλα που παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια αναμέτρηση. Όπως η κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες, αλλά και οι σημαντικές απουσίες. Στην περίπτωση της ΑΕΚ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα δύο.

Εκτός άλλωστε από τις γνωστές απουσίες των Μάνταλου και Γιόχανσον ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει απόψε στη διάθεσή του δύο ακόμα βασικότατα στελέχη της ενδεκάδας. Τον Όγκνιεν Βράνιες (συν τον Ούρος Τσόσιτς) και τον Μάρκο Λιβάια. Κι αν ο πρώτος θεωρείται (δικαίως) ένας απ' τους "βράχους" της άμυνας, τι να πει κανείς για τον Κροάτη! Το γεγονός και μόνο ότι οι Έλληνες φίλαθλοι (και όχι μόνο οι φίλοι της ΑΕΚ) τον έχουν ψηφίσει ως MVP του πρωταθλήματος για τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές τα λέει όλα.

Σίγουρα θα λείψει από την επιθετική γραμμή της Ένωσης, αλλά το θετικό για τον Ισπανό τεχνικό είναι ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, να δώσουν λύσεις και (γιατί όχι;) να βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε ο Λιβάια τον τελευταίο μήνα. Η προσωπικότητα άλλωστε του Λάζαρου και του Αραούχο είναι δεδομένη, ενώ πέραν αυτών, η αγωνιστική άνοδος του Κονέ και η παρουσία του Μπακασέτα αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ έχει τις επιλογές για να καλύψει την απουσία του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μένει βέβαια όλο αυτό να αποδειχθεί εντός αγωνιστικού χώρου
Keywords
Τυχαία Θέματα