Μπριζ – ΠΑΟΚ 1-0: Υπέφερε, ηττήθηκε αλλά τώρα έχει… Τούμπα (video)

Δύσκολο βράδυ για τον ΠΑΟΚ στο Μπριζ, καθώς σε κανένα σημείο του αγώνα δε θύμισε τον καλό του εαυτό, ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τους Βέλγους παρά την εκπληκτική συμπαράσταση των φίλων του, δίχως να μπορέσει να γίνει ουσιαστικά απειλητικός λόγω της κακής ημέρας που βρέθηκε το κέντρο του αλλά και την απουία καθαρή σκέψης στα τελειώματα των φάσεων. Ωστόσο έχει μια εβδομάδα μπροστά του…

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Νίκι Χάγεν είχε ν’ αντμετωπίσει τις σημαντικές απουσίες των Μινιολέ,, Σκοβ Όλσεν, αφήνοντας εκτός αρχικού σχήματος

στο 4-3-3 και τον Νούσα. Επέδυσε στη δημουργία μιας ισχυρής και πολυπληθούς μεσαίας γραμμής, τοποθετώντας μπροστά τους το δίδυμο των Τιάγκο – Γιουτγκλά κι ανάμεσά τους τον Φέτλεσεν.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στο καθιερωμένο 4-2-3-1 και με τον Μουργκ εκτός πήγε σε μία 11άδα με τον Βιεϊρίνια δεξιά, δίδυμο στα χαφ τους Μεϊτέ – Οζντόεφ μετά από από καιρό, τον Κωνσταντέλια στον άξονα, και τον Σαμάτα στην κορυφή

Κακό ξεκίνημα

Παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή, μόλις στο 2’ όταν ο Τάισον από στατική φάση, γέμισε προς την αντίπαλη περιοχή αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν κινήθηκε προς την μπάλα. Πολύ γρήγορα όμως, οι Βέλγοι ισορρόπησαν το ματς, προσαρμόστηκαν στο παιχίδι των αντιπάλων τους και στο 6’ εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αδράνεια του «Δικφάλου» βγάζοντας τον Φέτλεσεν στο ύψος του πέναλτι απ’ όπου αμαρκάριστος «εκτέλεσε» τον Κοτάρσκι με πλασέ για το 1-0.

Μάλιστα, τρία λεπτά μετά σε ενέργεια του Ντε Κάιπερ από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά ο Τιάγκο ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε με προβολή την μπάλα για… χιλιοστά.

Ως αντίδραση οι παίκτες του Ράζβν Λοτσέκου ανέβασαν τον βαθμό πίεσης προσπαθώντας να κλέψουν μπάλες και ν’ απειλήσουν αλλά σε κάθε περίπτωση που οι Βέλγοι έσπαγαν την πίεση έβγαιναν με ταχύτητα κι αξιώσεις στην αντεπίθεση.

Με την πάροδο της ώρας, οι Θσσαλονικείς έδειχαν να ισορροπούν την εικόνα του αγώνα, προσέγγιζαν την αντίπαλξη περιοχή αλλά χωρίς ικανότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου να καταφέρνουν να γίννται επικίνδυνοι. Αντιθέτως, οι Βέλγοι προτιμούσαν να… υποφέρουν στην άμυνά τους, κυκλοφορώντας την μπάλα με υπομονή μεν αλλά περιμένοντας τη σίγουρη επιλογή για να φύγουν ταχύτατ στην αντεπίθεση με μεταβιβάσεις ακριβείας. Στο 26’ ο Τιάγκο με χτύπημα εκτός φάσης στον Κουλιεράκη δέχτηκε κίτρινη κάρτα παρά τις διαμαρτυρίες των «Απσρόμαυρων» αλλά χάνει το ματς της Τούμπας καθώς συμπλήρωσε κάρτες.

Οι γηπεδούχοι είχαν ό,τι δεν είχε ο αντίπαλός του και συνέχισαν να επενδύουν πάνω σ’ αυτό, ήτοι κίνηση χωρίς την μπάλα, κίνηση ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου κι απλό συνδυαστικό ποδόσφαιρο υπομονής κι ακρίβειας. Στο 38’ μάλιστα είχαν δοκάρι μεν έπειτα από κόρνερ αλλά η μπάλα είχε περάσει εκτός γηπέδου κατά την εκτέλεση του κόρνερ. Έπειτα από αρκετή ώρα, στο 39’ ο ΠΑΟΚ κατέγραψε τελική με σουτ του Μεϊτέ εντός περιοχής και την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Γέκερς. Στο ίδιο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κουλιεράκη σε φάση που μάρκαρε τον Τιάγκο εντός περιοχής.

Η καλύτερη στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια συνδυστική προσπάθεια από αριστερά που ξεκίνησε με τον Κωνσταντέλια και κατέληξε σε ωραό πλασέ του Τάιοσν από τα όρια της περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από την εστία της Μπριζ.

Άλλαξαν μόνον τα… πρόσωπα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σχεδόν όπως τελείωσε το πρώτο. Με την Μπριζ να πατάει καλύτερα, τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να δίνουν χώρους και τον Σκόρας να απειλεί με σουτ εντός περοχής που πέρασε πάνω από την οριζόντι δοκό της εστίας του Κοτάρσκι. Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να απαντήσει με ωραία αντεπίθεση αλλά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς από δεξιά ακύρωσε ολόκληρη την επίθεση.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Βέλγων με τον Γιούτγκλα να απειλεί σε δύο χρόνους με πλέον επιλίνδυη τη δεύτερη κι ένα επικίνδυνο τελείωμα που «έβγαλε» ο Κοτάρσκι με υπερπροσπάθεια! Και στο 61’ ωραία εκτέλεση φάουλ του Σκόρας πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κοτάρσκι. Η πρώτη κίνηση του Ράζβαν Λουτσέσκου έφερε τον Ντεσπόντοφ στο ματς αντί του κουρασμένου Κωνσταντέλια με τον Βούλγαρο να παίρνει θέση δεξιά, τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει αριστερά και τον Τάισον στον άξονα.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε προσφέροντας άλλη μία επικίνδυνη στιγμή στην περιοχή του «Δικεφάλου» με γύρισμα του Ντε Κάιπερς, χωρίς όμως να βρει συμπαίκτη του με τον Κοτάρσκι εκτός θέσης. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να υποφέρει λόγω της πολύ κακής ημέρας που είχε το δίδυμο των κεντρικών μέσων του, Μεϊτέ – Οζντόεφ και όχι μόνον. Άλλη μια χαρακτηριστική φάση ήταν στο 66’ με εκαιρετική ανάπτυξη και τρεις εναντίον δύο με τον Ζίβκοβιτς να την ακυρώνει με λάθος στην τελική πάσα.

Ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στις ευκαιρίες – και πάλι – από στατική φάση –  με εκτέλεση φάουλ που πέρασε εκτός στο 72′. Αμέσως μετά πέρασαν στο ματς Σβαμπ – Τόμας αντί των Οζντόεφ – Σαμάτα, ενω σιπλή αλλαγή έκανε και ο Χάκεν, ρίχνοντας στο ματς τους Νούσα – Μπαλάντα.

Στο 76’ ο Κοτάρσκι έκανε το λύθος και με έξοδο ανέτρεψε τον Ονιεντίκα εντός περιοχής με τον διαιτητή να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ωστόσο, ο Κροάτης πορτιέρε διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας την εκτέλεση του Τιάγκο και κρατώντας το σκορ στο 1-0. Στο 80’ ο κ. Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις κινήσεις περνώντας στο ματς τον Όττο αντί του Βιεϊρίνια.

Ο Ρουμάνος τεχνικός προσπάθησε ν’ αλλάξει λίγο τα πράγματα αλλάζοντας πλευρές τους Ντεσπόντοφ – Ζίβκβιτς ωστόσο η μόνη καλή στιγμή μέχρι το τέλος προήλθε από φάουλ που κέρδισε ο Τάισον σε συνθήκες γρήγορης μετάβασης, ο Ντεσπόντοφ το εκτέλεσε χωρίς όμως να ανησυχήσει τον Γέκερς.

Διαιτητής

Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Βοηθοί

Στεφάν Ντε Αλμέιδα (Γερμανία)

Μπεκίμ Ζογκάι (Γερμανία)

Τέταρτος

Σβεν Γιαμπλόνσκι (Γερμανία)

Οι συνθέσεις

Κλαμπ Μπριζ (Ν. Χάκεν) (4-3-3): Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (Νούσα 72’), Φετλέσεν (Μπαλάντα 72’), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (Ορντόνεθ 55’), Σαμπέ, Τιάγκο.
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Ότο 82’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 62’), Τάισον, Σαμάτα (Τόμας 72’).

Keywords
Τυχαία Θέματα