Μπενφίκα-Μαρσέιγ 2-1: Ολα στη ρεβάνς, την κράτησε ο Ομπαμεγιάνγκ (videos)

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπενφίκα και Μαρσέιγ εν όψει της ρεβάνς. Η ομάδα που θα περάσει από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού της Λίβερπουλ με την Αταλάντα.

Η Μπενφίκα μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι απέναντι σε μια Μαρσέιγ που αμυνόταν με πέντε στην πίσω ζώνη.

Μόλις στο 5’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Μπα. Στο 16’ έγινε το 1-0 με τον Ράφα Σίλβα μετά από ωραία συνεργασία με τον Τένγκστεντ. Για τον Ράφα Σίλβα ήταν το Νο19 γκολ στη σεζόν.

Το γκολ

έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στην Μπενφίκα στις κινήσεις της στο γήπεδο και στο ημίωρο το ποσοστό κατοχής μπάλας ήταν κοντά στο 60%. Η επίθεση της Μπενφίκα και οι συνεργασίες των Ντι Μαρία, Ράφα Σίλβα, Νέρες και Τένγκστεντ συνέχισαν να προκαλούν ανισορροπία στην άμυνα της Μαρσέιγ.

Στο 39’ ο Νέρες είχε μια καλή φάση για να σκοράρει.

Το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου με την Μπενφίκα να έχει δικαίως το προβάδισμα.

Λίγο πριν το ημίχρονο, η Μαρσέιγ έκανε αναγκαστική αλλαγή, ο Μερλίν δεν μπορούσε να συνεχίσει και στη θέση του μπήκε ο Εντιαγέ με τη Μαρσέιγ να έχει σχηματισμό 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Μπενφίκα βρήκε γρήγορο γκολ. Στο 52’ έγινε το 2-0 με σκόρερ τον 36χρονο, Ντι Μαρία μετά από συνεργασία με τον Νέρες. Η Μαρσέιγ στο δεύτερο ημίχρονο είχε διάθεση να ανεβάσει τις γραμμές της, το γρήγορο 2-0 από την Μπενφίκα έκανε πιο δύσκολο το έργο της.

Η γαλλική ομάδα έδειχνε όμως ότι θέλει το γκολ και το βρήκε στο 67’ με τον Ομπαμεγιάνγκ που έκανε το 2-1 με το 10ο δικό του γκολ σε 10 παιχνίδια στη διοργάνωση στην τρέχουσα σεζόν. Μια ευκαιρία ήταν αρκετή για τον σπουδαίο επιθετικό, τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του Europa League (34 γκολ), που είχε υπέροχο τελείωμα στη φάση.

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των ομάδων κι ενώ η Μπενφίκα είχε το παιχνίδι στον δικό της ρυθμό, η Μαρσέιγ μπήκε ξανά και μάλιστα λίγο μετά, ο Χαρίτ, στο 73’, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Από ένα σημείο και μετά, όσο περνούσε η ώρα, οι δύο ομάδες δεν έπαιρναν ρίσκα και το 2-1 ήταν το τελικό σκορ.

Η Μπενφίκα βράβευσε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον

Στο περιθώριο του παιχνιδιού, σε στιγμές γεμάτες συναίσθημα, η Μπενφίκα διά του προέδρου της, Ρουί Κόστα, βράβευσε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον, τον Σουηδό τεχνικό που ήταν προπονητής της Μπενφίκα σε δύο περιόδους, 1982-1984 και 1989-1992. Πανηγύρισε τρία Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ ενώ είχε και συμμετοχή σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς. Ο Ερικσον ευχαρίστησε και το κοινό της πορτογαλικής ομάδας για την υποδοχή που του επιφύλαξε

Keywords
Τυχαία Θέματα