Μπέρνλι-Λίβερπουλ 0-2: Κορυφή με την «πρώτη» του Νούνιες (highlights)

Με τον Νούνιες να σημειώνει το παρθενικό του γκολ εκτός περιοχής στην Premier League και το πρώτο του μετά το 2021 όταν έπαιζε στην Μπενφίκα, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 στην έδρα της Μπέρνλι.

Ο Ουρουγουανός πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα με πλασέ στο 6’ και ήταν εκείνος που «άνοιξε τον δρόμο» για το τρίποντο με το οποίο η ομάδα του βρίσκεται (με ματς περισσότερο από την Άρσεναλ) στην κορυφή με 42 βαθμούς.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τα πόδια του Ζότα στο 90’.

Το σύνολο του Κλοπ είχε την υπεροχή και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, αν και βρήκαν στόχο άλλες δύο φορές που δε μέτρησαν με τη… βοήθεια του VAR.

Από τη δική της μεριά η Μπέρνλι προσπάθησε, δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές, όμως γνώρισε δίκαια την ήττα και συνεχίζει στη 19η θέση ύστερα από ισάριθμες αγωνιστικές…

Μονότερμα…

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι η Λίβερπουλ και μόλις στο 6’ κατάφερε να προηγηθεί με υπέροχο πλασέ του Νούνιες ύστερα από πάσα του Χάκπο.

Τέσσερα λεπτά μετά Ολλανδός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ της ομάδας του, αλλά ήταν άστοχος στην προσπάθειά του. Η Μπέρνλι προσπαθούσε να πιέσει για το γκολ ισοφάρισης, χωρίς να τα καταφέρνει καθώς οι παίκτες του Κλοπ ήταν κυρίαρχοι στο γήπεδο.

Μάλιστα στο 28’ σκόραραν ξανά με τον Χάκπο, όμως το τέρμα του δε μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Νούνιες στην αρχή της φάσης.

Στο 34’ ο Σαλάχ στάθηκε άτυχος και η προσπάθειά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Τράφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Έντο.

Το… μονότερμα των «κόκκινων» δε μετουσιώθηκε σε δεύτερο τέρμα ως την ανάπαυλα, παρά τις 14 τελικές τους στο πρώτο 45λεπτο.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου, 1-0 Λίβερπουλ.

Το «κλείδωσε» στο τέλος

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν το τέρμα που θα τους επέτρεπε να… χαλαρώσουν λίγο.

Για άλλη μια φορά το βρήκαν στο 55’, όμως ο VAR και ο διαιτητής Τίρνι το… πήραν πίσω. Ο Έλιοτ σκόραρε μετά την πάσα του Χράφενμπερχ, αλλά ο Σαλάχ επηρέαζε τη φάση από θέση οφσάιντ και έτσι αυτό… ακυρώθηκε.

Στο 68ο λεπτό η Μπέρνλι έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Οντομπέρτ από τα δεξιά, ο ίδιος έβγαλε τη σέντρα και ο Γκούντμουσον… αστόχησε με κεφαλιά!

Με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός έπεφτε, κάτι που επέτρεπε στους γηπεδούχους να πάρουν μέτρα στο γήπεδο. Στο 84’ ο Σομποσλάι «κουβάλησε» την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, σούταρε εκτός περιοχής, δίχως να βρει στόχο.

Τρία λεπτά μετά ο νεοεισελθόντας στην αναμέτρηση, Λάρσεν, έφτασε μία… ανάσα από το 1-1. Ο Έντο έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο 25χρονος πήρε την μπάλα, εξαπέλυσε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ!

Εν τέλει η Λίβερπουλ βρήκε το 2-0 με το τέρμα του Ζότα στο 90’ και έφυγε από το «Turf Moor» με τους τρεις βαθμούς.

Η ταυτότητα του ματς:

19η αγωνιστική της Premier League (Boxing Day)

Γήπεδο: «Turf Moor»

Διαιτητής: Τίρνι

Κίτρινες: 22’ Μπέργκε – 77’ Αλεξάντερ-Άρνολντ

Σκόρερ: 6’ Νούνιες, 90′ Ζότα

ΜΠΕΡΝΛΙ (Κομπανί): Τράφορντ, Βιτίνιο, Ο’ Σέι, Μπέγερ, Τέιλορ, Τρεζόρ (61’ Γκούντμουντσον), Μπέργκε, Μπράουνχιλ (90+2’ Ράμσεϊ), Οντομπέρ, Φόστερ (85’ Ρέντμοντ), Αμντουνί (85’ Μπρουν Λάρσεν)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Έλιοτ (67’ Ντίας), Έντο, Χράφενμπερχ (67’ Τζόουνς), Σαλάχ, Χάκπο (67’ Σομποσλάι), Νούνιες (84’ Ζότα)

Keywords
Τυχαία Θέματα