Έχασε αλλά δεν χάθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ – Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0 επί της Κλαμπ Μπριζ στο πρώτο ματς των «8» του Europa Conference League, με την τελική «μάχη» να δίνεται στην Τούμπα σε μία εβδομάδα (18/4). Ο Χιούγκο Βέτλεσεν είναι αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Οι Βέλγοι μπορεί να έκαναν το πρώτο βήμα, ωστόσο θα έχουν σημαντικές απουσίες στον επαναληπτικό,

με τους Τιάγκο Ίγκορ, Ντε Κάιπερς και Μέχελε να δέχονται κίτρινη κάρτα και να απουσιάζουν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, τοποθετώντας τον Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Αντρέ Βιεϊρίνια πήρε θέση στα δεξιά της άμυνας.

Οι Βέλγοι «αιφνιδίασαν» τον Δικέφαλο, εκμεταλλεύτηκαν τη λάθος αντίδραση της άμυνας, με τον Βέτλεσεν να ανοίγει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό αλλάζοντας τα δεδομένα στο ματς.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις, αλλά και στα μετόπισθεν, κλείνοντας όλους τους χώρους. Έδειχναν αρκετά διαβασμένοι, «σβήνοντας» ουσιαστικά όλα τα ατού του Δικεφάλου.

Μάλιστα, Μεϊτέ και Οζντόεφ δεν πατούσαν καθόλου καλά στο πρώτο μέρος, χάνοντας τη «μάχη» της μεσαίας γραμμής, με τον Βανάκεν να είναι εκπληκτικός στα καθήκοντά του.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς στα πρώτα 45 λεπτά, είναι το γεγονός πως η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του Δικεφάλου ήρθε στο 39ο λεπτό με σουτ του Μεϊτέ το οποίο πέρασε άουτ.

Η κατοχή ήταν στο 55%-45% στη λήξη του πρώτου μέρους, ενώ οι τελικές ήταν 3(1) – 5(0).

Κλαμπ Μπριζ – ΠΑΟΚ: Τίποτα δεν άλλαξε, όλα θα κριθούν στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να πιέσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Έδωσε την κατοχή στους Βέλγους και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντεσπόντοφ στη θέση του Κωνσταντέλια, αλλά και τον Σβαμπ στη θέση του Οζντόεφ, βλέποντας το «πρόβλημα» που υπήρχε στη μεσαία γραμμή. Ο Τάισον πήρε ρόλο «δεκαριού», δίνοντας μία πολύ ενέργεια στην επίθεση.

Η μεγάλη ευκαιρία έλειπε για τους «ασπρόμαυρους», ενώ αντίθετα η Κλαμπ Μπριζ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή απόκρουση σε εκτέλεση πέναλτι του Τιάγκο Ίγκορ. Η απόκρουση του Κροάτη είναι ικανή να δώσει ακόμα και πρόκριση στους «ασπρόμαυρους».

Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ και όλα παραμένουν ανοιχτά για τη μεγάλη πρόκριση που θα κριθεί στην Τούμπα.

Κλαμπ Μπριζ: Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (Νούσα 72’), Φετλέσεν (Μπαλάντα 72’), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (Ορντόνεθ 55’), Σαμπέ, Τιάγκο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (Ότο 82’), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 72’), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (Ντεσπόντοφ 62’), Τάισον, Σαμάτα (Τόμας 72’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα