Μπενφίκα – Ίντερ 0-2 : Με μυαλό και φινέτσα στο δρόμο για τους «4»

Νίκησε δίκαια γιατί το διαχειρίστηκε πιο μεθοδικά, πιο έξυπνα – της Ιταλικής σχολής, γαρ – και με καλύτερο πλάνο σε… βάθος χρόνου! Ε, ναι.. Αυτό το τελευταίο δεν είναι τόσο άσχετο με την υπόθεση, έτσι όπως αυτή εξελίχθηκε απόψε στη Λισαβόνα! Εκεί όπου η Ίντερ, της εμπειρίας και του ρεαλισμού «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες μια ομάδα που ξέρει να «σουλουπώνεται» ωραία κάθε καλοκαίρι, να μοιάζει περισσότερο με ένα φυτώριο που βγάζει κάθε λίγο καρπούς – έχοντας και ένα εξαιρετικό τμήμα σκάουτιγκ στη Λατινική

Αμερική κι όχι μόνον, αλλά το βασικό δόγμα λειτουργίας είναι κυρίως αυτό… Από την παραγωγή, στην επεξεργασία και την «κατανάλωση», την μεταπώληση των καρπών δηλαδή…
Με αυτά και μ’ αυτά η Μπενφίκα υποδέχθηκε την Ίντερ με σκοπό να την στριμώξει, να την πιέσει αλλά από ουσία… μηδέν!
Οι «νερατζούρι» του γαλουχημένου σε τέτοιες συνθήκες, Σιμόνε Ινζάκι έκαναν την τακτική τους, με την υπομονή τους ελέγχοντας το ματς – ακόμα κι όταν αμύνονταν – και «χτύπησαν» έτσι όπως ξέρουν καλά!
Έπειτα από ένα μέτριο, από ενέργεια και φάσεις πρώτο ημίχρονο, έβγαλαν στους δικούς τους κανόνες την καλή αντεπίθεση στο 51’ με κεφαλιά του Μπαρέλα έπειτα από ιδανική διαγώνια σέντρα του Μπαστόνι.
Οι «αετοί» που σε ελάχιστες περιπτώσεις έδειξαν πως διέθεταν το σθένος και τα… φτερά προκειμένου να πετάξουν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, συνέχισαν στο ίδιο φλύαρο μοτίβο έχοντας μια – δύο καλές στιγμές για να σκοράρουν, δίχως αποτέλεσμα, και στο 82’ ήρθε για αυτούς η «χαριστική» βολή με εκτέλεση πέναλτι του Λουκάκου καθώς λίγο πριν ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δις μια κεφαλιά και ένα σουτ του Ντάμφρις και στην εξέλιξη της φάση σέντρα του Ολλανδού βρήκε – όπως «έδειξε» και το VAR – στο υπερυψωμένο χέρι του Τσικίνιο!
Η Ίντερ ετοιμάζεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου για τους «4» του θεσμού και η Μπενφίκα για άλλη μια σεζόν με χαμένα όνειρα στις εκτός των Ιβηρικών συνόρων προκλήσεις της!
To γιατί οι «Λουζιτανοί» ξέμειναν με μια μόνον αλλαγή ως το φινάλε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Μπενφίκα (Ρ.Σμίντ) 4-2-3-1
Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Μοράτο, Αντόνιο Σίλβα, Ζιλμπέρτο, Τσικίνιο, Φιορεντίνο (64’ Νέρες), Ζοάο Μάνο, Ράφα, Όρσνες, Γκοντσάλο Ράμος

Ίντερ (Σιμόνε Ινζάκι) 3-5-2
Ονάνα, Νταρμιάν, Ασέρμπι, Μπαστόνι (91’ Ντε Βρι), Ντι Μάρκο (63’ Γκόσενς), Ντάμφρις (87’ Ντ’Αμπρόσιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μικιταριάν, Λαουτάρο Μαρτίνες (63’ Κορέα), Ντζέκο (63’ Λουκάκου)

Keywords
Τυχαία Θέματα