Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι γράφει ιστορία…

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι γράφει ιστορία…mkatsafaΣάβ, 01/02/2021 - 12:11

Στις 2 Ιανουαρίου του 2011, ο χαρισματικός μέσος των Καταλανών, σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Λεβάντε για το ισπανικό πρωτάθλημα, έφτασε των αριθμό των συμμετοχών του Μιγκέλ Μπερνάρντο Μπιανκέτι ή πιο γνωστού ως Μιγκέλι, του θρυλικού «Ταρζάν» όπως ήταν το παρατσούκλι του, λόγω της θηριώδους δύναμής του.

Μάλιστα πριν από την έναρξη της εν λόγω αναμέτρησης ο Μιγκέλι είχε προσκληθεί από την ομάδα του Πεπ

Γκουαρντιόλα για να πραγματοποιήσει το εναρκτήριο λάκτισμα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε μία μικρή γιορτή για το ρεκόρ του Τσάβι. Εκείνη τη βραδιά, έφτασε τις 549 συμμετοχές με τους «μπλαουγκράνα», ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μιγκέλι που κρατούσε από το 1988. Μάλιστα ο Τσάβι έκανε το ρεκόρ σε ηλικία 30 χρόνων, ενώ ο Μιγκέλι έφτασε αυτό τον αριθμό των συμμετοχών στα 38 του χρόνια.

Στις δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε αναφερθεί στον «βιονικό» Τσάβι: «Είμαι χαρούμενος για το ρεκόρ του, το οποίο αξίζει απόλυτα και δεν θα μου κάνει έκπληξη εάν φθάσει τις 700 συμμετοχές». Η ευχή του Καταλανού τεχνικού έπιασε, αφού ο Τσάβι έφτασε τελικά τις 767 συμμετοχές με τη Μπαρτσελόνα, πριν φύγει από το κλαμπ το 2015.
 

ΙΣΠΑΝΙΑ - Primera Division - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Barcelona II ΙΣΠΑΝΙΑ Όταν αναφερόμαστε στον Τσάβι Ερνάντεθ, σίγουρα το μυαλό όλων, θα πηγαίνει σε κάποιο από τα πολλά ρεκόρ που κατέρριψε ο «μύθος» της Μπαρτσελόνα. Article publish on Σάβ, 01/02/2021 - 12:11 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα