«Αξεπέραστος, αλλά είχε παραιτηθεί από την ζωή» (video)

Ο Βαλέριος Λεωνίδης μίλησε στην «Ώρα των Πρωταθλητών» για τον χαμό του μεγάλου αντιπάλου του στην άρση βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.

Ο αργυρός ολυμπιονίκης του 1996, είχε δώσει επική μάχη με τον «Ηρακλή τσέπης» για το χρυσό μετάλλιο στην Ατλάντα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός οτι ο Σουλεϊμάνογλου φαινόταν να έχει παραιτηθεί από την ζωή: «Έχασε την θέληση για την ζωή, όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε τον εαυτο΄του σε τέτοιες καταστάσεις. Για να λέει τέτοια πράγματα, για να βαρεθεί την ζωή καταλαβαίνετε ότι είχε χάσει τον δρόμο του. Εδώ και ώρα με παίρνουν πολλοί δημοσιογράφοι,
με πήραν και από την Τουρκία. Έχω ξαναπει ότι η ζωή είναι διαφορετική από την αθλητική καριέρα. Τον Ναΐμ από μικρό τον είχαν τοποθετήσει σε γυάλα, δεν είχε προετοιμαστεί για την ζωή του. Πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο η παιδεία του κάθε αθλητή».

Για την τελευταία συνάντηση μαζί του: «Μίλησα μαζί του τελευταία φορά μετά από το πρώτο συμβάν που είχε γίνει με την υγεία του, πριν από 6-7 χρόνια. Τον συνάντησα τελευταία φορά το 2011 στο πανευρωπαϊκό της Αττάλειας. Είχε καλυτερεύσει η υγεία του και είχαμε συναντηθεί μαζί με άλλους παλιούς αθλητές. Του έλεγα ''τι είναι αυτά που κάνεις ρε Ναΐμ; Έχεις καταφέρει όλα αυτά στη ζωή σου, έχεις χρήματα, δόξα, σε αγαπάει ο λαός. Τι σου λείπει για να μπορείς να βρεις έναν τρόπο να ζεις και να ευχαριστιέσαι;'' Αυτός όλο γελούσε, κάναμε πλάκα. Του είπα ''ο Θεός σου έδωσε την ευκαιρία να γυρίσεις πίσω και δεν κατάλαβες το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής, να βρεις μία ασχολία, να βρεις το νόημα της ζωής σου;'' Αυτές τις συζητήσεις κάναμε. Στην συνέχεια δεν έτυχε να ξανασυναντηθούμε, αλλά πάντα ρωτούσα τους Τούρκους στους αγώνες για το πώς ήταν. Δεν άκουγα καλά νέα, όλο αυτό μου έλεγαν, ότι έχει απομακρυνθεί από όλους και συνέχεια έπινε».

Για το τι σήμαινε Σουλεϊμάνογλου για τους Τούρκους: «Είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ στην Τουρκία, έχει γράψει γι' αυτούς με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία. Ο τουρκικός λαός τον είχε θεοποιήσει».

Για το τι σημαίνει Σουλεϊμάνογλου για τον ίδιο: «Ένας αξεπέραστος αθλητής, δύσκολα μπορεί να τον ξεπεράσει κάποιος στην συνολική του προσφορά στην παγκόσμια άρση βαρών και τον αθλητισμό. Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα