Προσπέραση με Ντέλετιτς (video)

Η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα και τον άφησε στους 10 βαθμούς, ενώ εκείνη πήγε στους 13 και συνέχισε την «αναρρίχηση» στον πίνακα της Σούπερ Λιγκ με τρία «τρίποντα» και μία ισοπαλία στις τελευταίες 4 αγωνιστικές. Το «παρθενικό» γκολ του Σέρβου στην Ελλάδα ήταν και «χρυσό» για τους Θεσσαλούς, καθώς σημειώθηκε στο 86' και δεν έμειναν πολλά περιθώρια αντίδρασης στην «ελαφρά ταξιαρχία».

Οι γηπεδούχοι ήταν
καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με μοιραίο τον Λεοζίνιο, ενώ ο Απόλλων ανέβασε στροφές στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να έχει σκοράρει με τον Καστιγιέχος.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-1-4-1 παρέταξε τους «βυσσινί» ο Φυντάνης, με τον Μπόζοβιτς στο τέρμα και τους Ρέντζα, Ζίζιτς, Γκόλια, Γουάλας από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Ο Λαγός είχε ρόλο «κόφτη», με τους Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο στον άξονα, τους Κρίζμαν, Ντέλετιτς στις πτέρυγες και τον Ναζλίδη μόνο προωθημένο.

Ο Βούλιτς από την άλλη, προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Τσόβιτς τερματοφύλακα, τους Κοντοέ (δεξιά), Κούρο μπακ και τους Παπάζογλου, Μπιτζιμίν στόπερ. Κονέ και Χουάρες ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μαάτσι, Ανιέτε, Αλμπάνης συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον Καστιγιέχος, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

«Βυσσινί» υπεροχή

Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη από το ξεκίνημα του ματς. Δυσκολεύτηκε, ωστόσο, να βρει διαδρόμους για τα καρέ του Τσόβιτς και άργησε να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όταν το έκανε, όμως, ήρθε... φάτσα με το γκολ, με τον Λεοζίνιο να χάνει δύο μεγάλες φάσεις.

Στο 26' ο Βραζιλιάνος δε βρήκε στόχο με σουτ από πλεονεκτική θέση στην περιοχή και ανενόχλητος, ενώ στο 34' τον έκοψε σε κόρνερ ο αντίπαλος πορτιέρε σε τετ α τετ.

Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας προτίμησε έναν περισσότερο παθητικό ρόλο και... άφησε τη δημιουργία για το δέυτερο ημίχρονο. Στο 44', πάντως, θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα κόντρα στη ροή, όταν ο Μαάτσι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ανιέτε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε.

Άλλη εικόνα

Ο Απόλλων έδειξε από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ότι ήθελε να γίνει πιο επιθετικός και ήταν αυτός που είχε τις δύο πρώτες μεγάλες στιγμές. Πρωταγωνιστής και στις δύο ο Καστιγιέχος, ο οποίος στο 54' με «λόμπα» εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ στο 56' είδε τον Μπόζοβιτς να τον σταματά σε τετ α τετ.

Στο 71' ο Κρίζμαν με κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το δεξί δοκάρι στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για την ΑΕΛ, η οποία δε χρειάστηκε και... τρίτη, αλλά βρήκε το πολύτιμο γκολ με τη δεύτερη.

Στο 86' ο Περόνε βρήκε ωραία τον Ντέλετιτς στην περιοχή κι αυτός αφού απελευθερώθηκε από τον αντίπαλο αμυντικό, με κοντινό σουτ και το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα χάρισε στην ομάδα της Λάρισας τους τρεις βαθμούς.

ΑΕΛ (Φυντάνης, 4-1-4-1): Μπόζοβιτς - Ρέντζας (83' Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας - Λαγός - Κρίζμαν, Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο (65' Περόνε), Ντέλετιτς - Ναζλίδης (88' Μπάλλας)

Απόλλων (Βούλιτς, 4-2-3-1): Τσόβιτς - Κοντοές, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κούρος - Κονέ, Χουάρες (88' Κιταμπάλα) - Μαάτσι, Ανιέτε, Αλμπάνης (83' Μάατσεν) - Καστιγιέχος (76' Κύργιας)
Keywords
Τυχαία Θέματα