Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 0-2: Νέο “διπλό” από “χρυσάφι” (highlights & videos)

Μια τεράστια σε σημασία νίκη πήρε ο Παναιτωλικός στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, στη μάχη που δίνει η ομάδα του Αγρινίου για την παραμονή.

Ο Παναιτωλικός νίκησε με για πρώτη φορά μετά από 19 παιχνίδια που έτρεχε αήττητο σερί ο Αστέρας απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου σε παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας.

Η τελευταία νίκη του Παναιτωλικού ήταν στις 10 Ιανουαρίου 2016, όταν είχε κερδίσει στο Αγρίνιο με 2-1 Από τότε, ο Αστέρας είχε 8 νίκες και 11 παιχνίδια είχαν λήξει ισόπαλα.

Ο Παναιτωλικός μετά το “διπλό” στο παιχνίδι του με την Κηφισιά πήρε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη.

Ηταν η τρίτη νίκη του Παναιτωλικού στα play out μαι αντίστοιχα για τον Αστέρα ήταν η τέταρτη ήττα. Ο Παναιτωλικός έχει πάρει 10 βαθμούς στα play out, ο Αστέρας έμεινε στους 3 βαθμούς.

Τα σχέδια των προπονητών

Ο Ράσταβατς για τον Αστέρα είχε σχηματισμό 4-2-3-1, με Τσιφτσή στην εστία. Η τετράδα στην άμυνα ήταν Λύρατζης, Ατιένθα, Καστάνιο, Χουχούμης, οι Γιαμπλόνσκι, Γκος ήταν στους χαφ, η τριάδα πίσω από τον προωθημένο, Μιριτέλο ήταν με Παλάσιος, Μπαρτόλο και Ρεγκίς.

Ο Περάκης για τον Παναιτωλικό είχε τριάδα στην άμυνα με Οικονόμου, Μαλή και Ταμπίτζε. Δεξιός πλάγιος φουλ μπακ ήταν ο Μαυρίας και αριστερά ο Τορεχόν. Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι ήταν στους χαφ, ο Λομόνακο μαζί με τον Ντίαζ πιο προωθημένοι.

Μπήκε δυνατά ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός έκανε ορμητικό μπάσιμο στο παιχνίδι και είχε 4 τελικές (οι δυο στην εστία) στο πρώτο 10λεπτο. Οι δύο από αυτές ήταν πολύ καλές ευκαιρίες και στις δύο απέκρουσε ο Τσιφτσής. Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης είχε απάντηση στο 4’ σε σουτ από τον Λομόνακο και στο 8’, στο σουτ του Ντίας. Ο Παναιτωλικός είχε 4 τελικές, οι δύο στην εστία, στο πρώτο 10λεπτο.

Η ευκαιρία του Αστέρα

Ο Αστέρας ισορρόπησε μετά το 15λεπτο και μετά το 20’ έκανε την πρώτη του ευκαιρία που ήταν και η καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος, γενικότερα. Στο 22’ από το φάουλ του Μπαρτόλο και την προσπάθεια του Ατιένθα, ο Τσάβες διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Γκολ με τον Ντίαζ

Στο 31’ έγινε το 0-1 για τον Παναιτωλικό. Σέντρα από τα αριστερά από τον Τορεχόν, ο Χουάνπι άφησε για τον Ντίαζ που πλάσαρε για το 0-1.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν στο 43’, όταν από σέντρα του Τορεχόν από τα αριστερά, ο Λομόνακο έκανε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ

Με 4(1)-8(3) οι τελικές στο α’ μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, οι τελικές όμως και ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν για τον Παναιτωλικό. Στατιστικά πρώτου μέρους: Τελικές: 4(1)-8(3), κόρνερ: 6-4 και κατοχή: 59%-41%

Αλλαγή σε 4-4-2 ο Ράσταβατς

Ο Αστέρας με δεύτερο επιθετικό τον Μάντζη δίπλα στον Μιριτέλο (η αλλαγή του Ράσταβατς και 4-4-2, με Ρεγκίς και Παλάσιος, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) μπήκε με πιο επιθετική διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει ευκαιρίες. Ο Παναιτωλικός ήταν πιο επικίνδυνος. Στο 56’ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Ντίαζ κάνει την κάθετη στον Λομόνακο, ο Χουχούμης έβαλε την κόντρα στο σουτ του επιθετικού του Παναιτωλικού και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Στο 61’ Ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Τσάβες έκανε έξοδο, συγκρούστηκε με τον Οικονόμου, η μπάλα έφτασε στο Καστάνιο που έστειλε την μπάλα άουτ

Ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε ο Ζοάο Πέδρο

Στο 67’ ο Παναιτωλικό έκανε το 0-2. Ο Ζοάο Πέδρο στην πρώτη του προσπάθεια από την ώρα που μπήκε στο παιχνίδι (στο 62’ είχε πάρει τη θέση του Λομόνακο), παίρνει την πάσα από τον Ντίαζ, βγαίνει τετ-α-τετ, πλάσαρε τον Τσιφτσή και έκανε το 0-2.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Παναιτωλικός πρόσεχε την άμυνά του. Στο 78’ ο Παναιτωλικός είχε πάλι ευκαιρία. Ο Ντίαζ με πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ.

Η απόκρουση του Τσάβες

Στο 80’, ο Αστέρας είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Τσάβες κάνει εκπληκτική απόκρουση. Ο Ρεγκίς έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Αλβαρες από τα αριστερά, κάνει σουτ στην κίνηση, ο Τσάβες ενστικτωδώς αποκρούει.

Το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος με τους πανηγυρισμούς των φίλων του Παναιτωλικού που βρέθηκαν στην Τρίπολη, δίπλα στην ομάδα του Αγρινίου.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOUTS / ¡”‘≈—¡” ‘—…–œÀ«” – –¡Õ¡…‘ŸÀ… œ”

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης (88′ Γκαρσία), Ατιένθα, Καστάνιο, Χουχούμης (62′ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80′ Αλάγκμπε), Παλάσιος (62′ Ζουγλής), Μπαρτόλο (46′ Μάντζης), Ρεγκίς, Μιριτέλο

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79′ Μ. Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Λιάβας (62′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82′ Τσιγγάρας), Χουάνπι, Λομονάκο (62′ Ζ. Πέδρο), Ντίαζ (82′ Φ. Ντουάρτε)

Keywords
Τυχαία Θέματα