Άρης: Βατήρας εκτόξευσης το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Περισσότερους από έναν επιπλέον του τριπόντου λόγους έχει ο Άρης να θέλει τη νίκη στη σημερινή (3/3, 19:30, NS Prime) εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Μπορεί να έμεινε πίσω βαθμολογικά μετά την προηγούμενη ήττα από τον Παναθηναϊκό (28/2), σε ό,τι αφορά στη μάχη της εισόδου στην πρώτη τετράδα

της τελικής κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα, όμως, επ’ ουδενί δεν καταθέτει τα όπλα. Επιπλέον, επιζητεί να ρίξει καύσιμο στο ντεπόζιτο της αυτοπεποίθησης εν όψει του “τελικού πριν τον τελικό” Κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη (6/1) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Όλοι στον Άρη αντιμετωπίζουν το σημερινό παιχνίδι με την πρωτοπόρο της βαθμολογίας “Ένωση” ως βατήρα εκτόξευσης για την τελική ευθεία της σεζόν. Μπροστά είναι ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, που θα κρίνει τη συμμετοχή στον τελικό του θεσμού, αλλά και τα πλέι οφ, όπου οι “κίτρινοι” δεν επιθυμούν να έχουν απλώς τυπική παρουσία. Στην αναμέτρηση της Τετάρτης, λοιπόν, θέλουν να πάνε με φόρα από μια ενδεχόμενη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως και στο μίνι πρωτάθλημα αμέσως μετά -και με την καλύτερη δυνατή, με βάση τα τωρινά δεδομένα, βαθμολογική συγκομιδή εκεί.

Πέρα από τα “θέλω” των ανθρώπων του Άρη, όμως, υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία του σημερινού παιχνιδιού. Η “Ένωση” αγνοεί την ήττα από τον περασμένο Οκτώβριο (έχει μόλις μία στο πρωτάθλημα ως τώρα), ενώ δεν σκοπεύει να αφήσει περιθώριο στους συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης να τη ρίξουν από εκεί στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Γι’ αυτό ο Άκης Μάντζιος στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA, εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να θυσιαστούμε σε αυτό το παιχνίδι! Είναι ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό, που θέλει πειθαρχία και καλή τακτική προσέγγιση. Επίσης, θέλει πολύ τρέξιμο. Πρέπει να αντεπεξέλθουμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές τις δικές μας και να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία της αντιπάλου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν Ζουλς Εμβοντό στη NOVA σχετικά με το σημερινό ντέρμπι. Αυτός τόνισε: “Πρέπει να πιστέψουμε στο πλάνο του προπονητή μας και να το εφαρμόσουμε 100% για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Επίσης, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να έχουμε ομαδικό πνεύμα, όπως κάναμε και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Έχουμε αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες, οπότε μπορούμε να τους νικήσουμε”.

Παρομοίως, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης σχολίασε, φανερώνοντας το σκεπτικό στα αποδυτήρια της ομάδας του για το σημερινό παιχνίδι: “Η ομάδα μας έχει δείξει ότι ανταποκρίνεται στα μεγάλα παιχνίδια. Περισσότερες παγίδες κρύβουν για εμάς τα παιχνίδια με θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Στα παιχνίδια που έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας η ομάδα μας δείχνει το πρόσωπο που πρέπει. Η ΑΕΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Δεν αλλάζει για εμάς κάτι στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θέλουμε να έχουμε νοοτροπία νικητή σε όλα τα παιχνίδια. Άρα, θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Άκης Μάντζιος δεν ανακοίνωσε αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση, καθώς θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Νταρίντα και Ζαμόρα, αλλά και στον τραυματία Πάρντο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι διαθέσιμοι, με τον προπονητή του Άρη να καταστρώνει πλάνο με βάση και το γεγονός ότι την ερχόμενη Τετάρτη η ομάδα του παίζει με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, μια αναμέτρηση με ξεχωριστή σημασία.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Μοντόγια δεξιά στην άμυνα, τον Φεράρι αριστερά, τους Μπράμπετς και Ρόουζ κεντρικούς αμυντικούς, τους Ντουκουρέ και Ζουλς αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Φετφατζίδη και Παναγίδη στις πτέρυγες και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα