Ολυμπιακός: Το πλάνο κόντρα στον Βόλο για την 7η σερί νίκη

13:45 3/3/2024 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός μετράει έξι διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη από τις 10 Φεβρουαρίου έως σήμερα (ΟΦΗ 4-0, Φερεντσβάρος 1-0, ΠΑΟΚ 4-1, Φερεντσβάρος 1-0, Αστέρας Τρ. 2-1, Παναιτωλικός 2-1) και κυνηγάει την έβδομη σερί στο παιχνίδι εναντίον του Βόλου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (3/3, 19:30, Cosmote Sport

4HD, Live Match Center από το SPORT24).

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πετύχουν το "7 στα 7" μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, που θα είναι ταυτόχρονα "6 στα 6" με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τους στο πρωτάθλημα και στο Conference League. Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες διαδοχικές νίκες ήταν πριν από τρία χρόνια, όταν είχε κάνει το 8 στα 8 από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου του 2021 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Πέντρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ομάδα είχε κερδίσει τους ΠΑΣ Γιάννινα (1-0), Παναιτωλικό (3-0, Κύπελλο), Ατρόμητο (1-0), ΠΑΟΚ (3-0), Απόλλωνα Σμύρνης (3-1), Παναιτωλικό (3-0, Κύπελλο), ΟΦΗ (3-0) και Άρη (2-1, Κύπελλο).

Ο Βάσκος τεχνικός, πάντως, έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο -μαζί με τον Πάουλο Μπέντο την περίοδο 2016-17- με τις πέντε διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Ωστόσο, το έργο του Βάσκου τεχνικού ήταν απείρως δυσκολότερο καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μεσούσης της σεζόν και είχε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει, όπως και πιο σκληρούς αντιπάλους.

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ κυνηγάει το ρεκόρ του Βαλβέρδε

Με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φερεντσβάρος (1-0, 1-0), τον ΠΑΟΚ (4-1) και με ανατροπή τον Αστέρα Τρίπολης (2-1) και τον Παναιτωλικό (2-1). Με τον Πάουλο Μπέντο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει της Αρούκα (1-0 εκτός και 2-1 εντός στην παράταση), της Βέροιας (6-1 εντός), των Γιουνγκ Μπόις (1-0 εκτός) και του Ηρακλή (2-1). Εφόσον η πειραϊκή ομάδα κερδίσει τον Βόλο θα φτάσει τις έξι διαδοχικές νίκες με τον Βάσκο προπονητή στο τιμόνι, ο οποίος θα σπάσει το ρεκόρ, αφού στο έκτο παιχνίδι του Μπέντο ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί 1-0 από την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Ο έμπειρος προπονητής προχώρησε σε rotation στους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό, τα οποία ο Ολυμπιακός κέρδισε με ανατροπή του σκορ και το ίδιο θα συμβεί και στο ματς με τον Βόλο. Οι ερυθρόλευκοι αφενός μεν θέλουν να κλείσουν με νίκη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος σκαρφαλώνοντας στους 57 βαθμούς αφετέρου δε επιθυμούν να το κάνουν με πειστικό τρόπο ικανοποιώντας τους οπαδούς τους.

Ολυμπιακός: Το rotation του Μεντιλίμπαρ έχει εννιά βασικούς πυλώνες

Με κόσμο εντός έδρας σε ματς πρωταθλήματος μετά από 4 μήνες

Οι φίλοι του Ολυμπιακού ετοιμάζονται να γεμίσουν τις εξέδρες του γηπέδου Καραϊσκάκης στο παιχνίδι με τον Βόλο και, μάλιστα, σε επίπεδο πρωταθλήματος οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν μπροστά στον κόσμο τους μετά από τέσσερις μήνες, καθώς η τελευταία φορά στην Stoiximan SuperLeague ήταν στο ματς με τον ΠΑΟΚ στις 5 Νοεμβρίου 2023. Έκτοτε, η πειραϊκή ομάδα αγωνίστηκε με κόσμο στο Καραϊσκάκης μόνο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Φερεντσβάρος στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Στα αγωνιστικά, ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Φορτούνη, Κίνι και τον τραυματία Ζέλσον Μαρτίνς. Επίσης, στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι Καμπράλ, Ιμπόρα, Καρβάλιο και Ντόη. Αντίθετα, επέστρεψαν στην αποστολή ο Ελ Αραμπί και ο Άμπι. Ταυτόχρονα, ο έμπειρος τεχνικός συμπεριέλαβε όλους όσους βρίσκονται στο όριο καρτών, τους Πασχαλάκη, Ρέτσο, Κάρμο, Έσε και Ναβάρο.

Σχετικά με την ενδεκάδα, ο Βάσκος προπονητής έχει αφήσει τα πάντα ανοιχτά. Όλα δείχνουν ότι ο Όρτα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Ρόντινεϊ. Αν ο Μεντιλίμπαρ αποφασίσει να ξεκινήσει το ματς χωρίς τρεις από τους πέντε παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών, τότε μία πιθανή σύνθεση θα είναι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρόντινεϊ δεξιά στην άμυνα, τον Ρίτσαρντς αριστερά, τον Μπιανκόν και τον Βέζο στα στόπερ, τον Τσικίνιο και τον Όρτα στα χαφ, τον Ποντένσε και τον Μασούρα στις πτέρυγες, τον Γιόβετιτς (ή τον Αλεξανδρόπουλο) και τον Ναβάρο στην επίθεση. Εάν μείνουν στον πάγκο και οι Πασχαλάκης, Ναβάρο, τότε θα αγωνιστούν οι Τζολάκης και Ελ Κααμπί.

Keywords
Τυχαία Θέματα