Άρης: Με διπλό κίνητρο για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Πέρα από το αυτονόητο, που είναι οι τρεις βαθμοί, ο Άρης έχει επιπλέον κίνητρα να θέλει τη νίκη σήμερα (26/11, 20:30, NS Prime) στο “Κλεάνθης Βικελίδης” κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι “κίτρινοι” θέλουν να παραμείνουν σε ανοδική τροχιά στο βαθμολογικό πίνακα, φρενάροντας παράλληλα τον πρωτοπόρο, και ταυτόχρονα να κάνουν την πρώτη τους νίκη την τρέχουσα

σεζόν επί ενός μεγάλου αντιπάλου, κάτι που δεν έχουν καταφέρει ως τώρα.

Κατ’ αρχάς, η προηγούμενη νίκη επί του Βόλου έδωσε εκ νέου στον Άρη ώθηση στο βαθμολογικό πίνακα και τον έφερε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Εκεί, λοιπόν, θέλει να παραμείνει με νέα νίκη σήμερα επί του Παναθηναϊκού. Αν τα καταφέρει, όχι μόνο διατηρεί σίγουρα την πέμπτη θέση, αλλά ψαλιδίζει και τη διαφορά από την πρώτη θέση, όπου βρίσκονται οι “πράσινοι”, γεγονός που λειτουργεί θετικά για τη διάθεση των παικτών για τη συνέχεια της σεζόν.

Επιπλέον, οι “κίτρινοι” στα δύο πρώτα ντέρμπι της σεζόν, με αντιπάλους τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εκτός έδρας, δεν κατάφεραν να πάρουν τρίποντο. Το επιζητούν, λοιπόν, σήμερα, ώστε να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους και να ζεστάνουν τον κόσμο τους, στοιχεία που μόνο θετικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν στη συνέχεια.

Με αυτά τα έξτρα κίνητρα, επομένως, οι “κίτρινοι” πηγαίνουν στη σημερινή μάχη με τους “πράσινους” στην έδρα τους. Όπως τόνισε κι ο Άκης Μάντζιος στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού ντέρμπι, “πήραμε μια σημαντική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, πήγαμε στη διακοπή με καλή διάθεση, δουλέψαμε καλά αυτές τις δύο εβδομάδες και με τις επιστροφές που έχουμε, θα είμαστε έτοιμοι όσον αφορά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο θέλουμε να νικήσουμε για να ανέβουμε κι άλλο βαθμολογικά και ψυχολογικά”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των παικτών του Άρη στη NOVA εν όψει της σημερινής μάχης. Από την πλευρά του, ο Γιακούμπ Μπράμπετς είπε ότι… “ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό το διάστημα, γιατί υπήρχαν τραυματισμοί και απώλειες σημαντικών βαθμών, αλλά θεωρώ ότι το τρίποντο με τον Βόλο βοήθησε όλο τον σύλλογο να μπορέσει να ανακάμψει και να είμαστε πιο έτοιμοι για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό”. Ο δε Τζόναθαν Μενέντες επισήμανε ότι, “γνωρίζουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ δύσκολη και καλή ομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας, όμως, και με τη βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω πως θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς”.

Για τον Άκη Μάντζιο, πάντως, δεν λείπουν τα προβλήματα και γι’ αυτό το παιχνίδι. Υπάρχουν επιστροφές παικτών, όπως του Φαμπιάνο Λέισμαν και του Μόουζες Οντουμπάτζο, όμως, υπάρχουν και απουσίες σημαντικές. Συγκεκριμένα, δεν έχει στη διάθεσή του ο προπονητής του Άρη τους Λούκας Ρουπ, Ρόναλντ Ματαρίτα, Φράνκο Φεράρι και Μανού Γκαρθία, που είναι τραυματίες, άλλα και τον Ντομαγκόι Πάβισιτς, που είναι ανέτοιμος.

Στην αποστολή της ομάδας συμπεριέλαβε τους παρακάτω παίκτες: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Darida, Verstraete, Jean Jules Mvondo, Djurasek, Doukoure, Pardo, Menendez, Moberg Karlsson, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Χριστοδουλόπουλο και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Άκης Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Μοντόγια αριστερά, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Βερστράτε και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Πάρντο επιτελικό μέσο, τους Σουλεϊμάνοφ και Παναγίδη στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα