Βαγγέλης Μαρινάκης: Τι συμβαίνει με Αντόνιο Κορδόν και γιατί έρχεται ο Πέδρο Άλβες για αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τι συμβαίνει με Αντόνιο Κορδόν και γιατί έρχεται ο Πέδρο Άλβες για αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό ενώ την ομάδα τρέχει από το καλοκαίρι και από αυτό το πόστο ο Κορδόν.

Ο εγκυρότατος Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε πως ο Πέδρο Άλβες

της Εστορίλ θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού.

Και στο μυαλό των περισσοτέρων έρχεται το ερώτημα. Φεύγει δηλαδή ο Αντόνιο Κορδόν που επιτυχημένα τρέχει τον Ολυμπιακό από αυτό το πόστο από το καλοκαίρι;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Αντόνιο Κορδόν, ώστε ο Ισπανός να αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή των ερυθρολεύκων.

Ο Ολυμπιακός, μην ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο, μετά από τέσσερις αλλαγές προπονητών έψαχνε να βρει προπονητή και μάλιστα δεν ήταν και… πολλοί αυτοί που ήθελαν να έρθουν σε μία ομάδα που είχε αλλάξει τέσσερις μόλις σε λίγους μήνες.

Ο Κορδόν ήρθε και έφερε το Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενώ ανέλαβε άμεσα τον μεταγραφικό σχεδιασμό για το χτίσιμο της νέας ομάδας του Ολυμπιακού. Στόχος να έρθουν κάποιοι έμπειροι παίκτες (Ιμπόρα – Κίνι – Φρέιρε) πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί ο νέος προπονητής των ερυθρόλευκων αλλά και νεαροί, ώστε να αποκτήσουν υπεραξία και να πουληθούν (Έσε – Ορτέγκα).

Βαγγέλης Μαρινάκης: Τι συμβαίνει με Αντόνιο Κορδόν και γιατί έρχεται ο Πέδρο Άλβες για αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επί ημερών Κορδόν είδε τον 21χρονο Σαντιάγκο Έσε να… βγάζει μάτια και να στρέφει ήδη τα μάτια μεγάλων ομάδων πάνω του, τον 24χρονο Φρανσίσκο Ορτέγκα να καλείται στην Εθνική Αργεντινής, τον 23χρονο Τζάκσον Πορόσο να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κάνει το παιχνίδι της ζωής του στην Αγγλία, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να έχει ήδη έξι γκολ σε 12 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό ο οποίος είναι μέσα σε όλους του του στόχους παίζοντας κατά περιόδους και καλό ποδόσφαιρο.

Γιατί λοιπόν να φύγει ο Αντόνιο Κορδόν;

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό ο Κορδόν αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα που δεν του επιτρέπει να είναι πολύ καιρό στην Ελλάδα, όμως ο δικός του άνθρωπος (σ.σ. το δεξί του χέρι που εμπιστεύεται τυφλά) Χοσέ Ιγνάσιο Ναβάρο βρίσκεται συνεχώς εδώ και είναι τα μάτια και τα αυτιά του Ισπανού.

Έχει βάση λοιπόν το ρεπορτάζ του έγκυρου Ιταλού δημοσιογράφου Φαμπρίτσιο Ρομάνο ότι ο Πέδρο Άλβες της Εστορίλ θα είναι ο νέος αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού;

Εδώ είναι που έρχεται το σχέδιο Μαρινάκη για να εξηγήσει γιατί μπορεί να είναι 100% αληθές το ρεπορτάζ που θέλει νέο αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού τον Πέδρο Άλβες.

Ο Αντόνιο Κορδόν δεν είναι τυχαίο όνομα, καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον επιτυχημένους αθλητικούς διευθυντές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Στις συζητήσεις που έγιναν το καλοκαίρι μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Αντόνιο Κορδόν, το πλαίσιο συνεργασίας περιλάμβανε αρχικά τον Ολυμπιακό.

Αν θυμάστε καλά το είχε πει και ο Αντόνιο Κορδόν, στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητικός διευθυντής πως είναι συγκεντρωμένος στην παρούσα φάση μόνο με τον Ολυμπιακό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει άλλες δύο ομάδες, τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Αγγλία και τη Ρίο Άβε στην Πορτογαλία, οπότε ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή ο Κορδόν θα εμπλέκονταν (ή θα του ζητούνταν να εμπλακεί) και στις υπόλοιπες ομάδες του προέδρου του Ολυμπιακού.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime, στις πρώτες συζητήσεις Μαρινάκη – Κορδόν η συμφωνία ήταν να μπουν οι βάσεις στον Ολυμπιακό και μετά ο Αντόνιο Κορδόν να αναλάβει supervisor σε όλες τις ομάδες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα αυτός είναι και ο λόγος που πείστηκε ο Κορδόν.

Με απλά λόγια ο Αντόνιο Κορδόν θα έχει το γενικό πρόσταγμα και σε κάθε ομάδα ένας αθλητικός διευθυντής θα υλοποιεί τον σχεδιασμό του.

Προφανώς σε αυτό το πλαίσιο είναι και η συμφωνία με τον Πέδρο Άλβες.

Excl: former Estoril sporting director Pedro Alves will be appointed as new Olympiacos director.

Agreement on the verge of being sealed as Pedro Alves is ready for new chapter after great job at Estoril. pic.twitter.com/V8x3DAa9N1

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) November 26, 2023

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τρελάνει το Ντιέγκο Μαρτινεθ

Ολυμπιακός: Γιατί τρελάθηκε με Μασούρα ο Φορτούνης

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα