Άρης-Γκόμελ 5-1: Ανατροπή, πεντάρα και… Μακάμπι (vids, pics)

Ο Λούις Πάλμα κέρδισε πέναλτι, έβγαλε δύο ασίστ, σκόραρε και οδήγησε τον Άρη σε μια σπουδαία νίκη 5-1 επί της Γκόμελ που φέρνει τους “κίτρινους” πολύ κοντά στην πρόκριση στον 3ο γύρο του Uefa Conference League, όπου λογικά θα βρει την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν στο 11′ με τον Αφί, όμως ο Άρης από το 14′ μέχρι το 28′ έκανε το σκορ 3-1 με γκολ

των Γκρέι με πέναλτι, Ιτούρμπε με απευθείας φάουλ και Καμάτσο. Το 4-1 ήρθε στο 61′ με απευθείας φάουλ του Λούις Πάλμα, ο οποίος στο 78′ πρόσφερε έτοιμο γκολ στον Γκρέι για να κάνει το 5-1.

Σε συμφωνία με την Χιχόν για την απόκτηση του Μανού Γκαρθία ο Άρης, στον οποίο θα αγωνίζεται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τα πλανα των προπονητών

Ο Χερμάν Μπούργος ξεκίνησε το ματς με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πέερσμαν. Τις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ κατέλαβαν οι Ντουκουρέ – Νταμπό, δεξιά ήταν ο Ιτούρμπε και αριστερά ο Καμάτσο, ενώ επιθετικό δίδυμο οι Πάλμα – Γκρέι.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Γκόμελ ο Βλάντιμιρ Νεβίνσκι με τον Σαντόφσκι κάτω από την εστία, στην άμυνα δεξιά προς τα αριστερά οι Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Αφί και Γιουρί, αμυντικά χαφ οι Μπάγκα, Κοστρόβ, στα δυο άκρα οι Αντεόλα και Σέντκο, στον άξονα ενώ ο Αλεκσίεβιτς και κορυφή ο Μάκας.

Μπούργος και Νεβίνσκι πριν την έναρξη της αναμέτρησης. ΠΗΓΗ: In Time SportsΓύρισε το ματς μέσα σε ένα τέταρτο!

Ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο 5′ με την κεφαλιά του Μπράμπετς να περνάει άουτ, με την Γκόμελ μετά το 7′ να ισορροπεί και με στημένες μπάλες να πλησιάζει στην εστία του Κουέστα.

Στο 11′, οι Λευκορώσοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Αφί, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουέστα που ετοιμαζόταν να μπλοκάρει.

Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 14′ όταν από ωραία ατομική ενέργεια του Πάλμα, που έβαλε στην πλάτη τον Κουτσίνσκι αυτός τον έριξε στο έδαφος με τον Άλτμαν να δείχνει αμέσως πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκρέι, ο οποίος εκτέλεσε με δύναμη, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο σκάσιμο στο έδαφος είχε περάσει τη γραμμή, με τον βοηθό να υποδεικνύει στον Αυστριακό ρέφερι το γκολ.

Γκρέι και Ιτούρμπε οι πρωταγωνιστές του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 22′, όταν από κόρνερ του Κοστρόβ, οι αμυντικοί του Άρη δεν μπόρεσαν να διώξουν με τον Άφι να σουτάρει από τη μικρή περιοχή και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 2-1 στο 27′, όταν από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Νταμπό, ο Καμάτσο βρέθηκε απέναντι από τον Σαντόφσκι, ο οποίος τον σταμάτησε με δύσκολη επέμβαση.

Ότι δεν κατάφερε ο Καμάτσο, το κατάφερε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ιτούρμπε, ο οποίος με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαντόφσκι κι αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το γκολ υπήρξε διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες και με την επιστροφή τους στο γήπεδο, οι “κίτρινοι” έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 31′. Ο Πάλμα έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα, με τον Καμάτσο να βγαίνει σε θέση βολής και με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Σαντόφσκι για το 3-1.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο με τον Άρη να απειλεί στο 47′, όμως του σουτ του Γκρέι ήταν απογοητευτικό.

Ιδανικό πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Άρη. ΠΗΓΗ: In Time SportsΓκολ επιβράβευσης για τον MVP, Πάλμα!

Το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο με την Γκόμελ να απειλεί με τον Μπάγκα στο 53′ με το σουτ να κοντράρει στον Φαμπιάνο και να καταλήγει κόρνερ και τον Άρη με τον Πάλμα στο 54′ να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Άρης κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και σε παρόμοιο σημείο μ’ αυτό που σκόραρε ο Ιτούρμπε. Αυτή τη φορά, στο 61′, ο Πάλμα, ο οποίος μετά από το κερδισμένο πέναλτι, την ασίστ στον Καμάτσο, εκτέλεσε εξαιρετικά και έστειλε τη μπάλα στην γωνία της ευθύνης του Σαντόφσκι, που δεν εκτίμησε σωστά τη φάση και έκανε το 4-1.

Οι “κίτρινοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και με τον Πάλμα να κυνηγάει κάθε μπάλα έφτασαν σε πέμπτο γκολ στο 80′. Ο επιθετικός από την Ονδούρα πίεσε ψηλά, ο Σαντόφσκι έκανε λάθος στέλνοντας τη μπάλα πάνω του, για να γυρίσει αυτός στον Γκρέι, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 5-1.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη, Λούις Πάλμα πανηγυρίζει το γκολ του. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τέσσερα λεπτά μετά ο Μαντσίνι έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ο Γκρέι βρέθηκε απέναντι από τον Σαντόφσκι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 85′ ο Χατζηϊωάννου που πέρασε στη θέση του είδε τον γκολκίπερ της Γκόμελ να αποσοβεί για δεύτερη φορά το 6-1.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (83′ Μαζικού), Ιτούρμπε (70′ Μαντσίνι), Καμάτσο, Ντουκουρέ, Νταμπό (60′ Ντιόπ), Πάλμα, Γκρέι (83′ Χατζηϊωάννου).

Γκόμελ: Σαντόφσκι, Κουτσίνσκι, Ματβέιτσικ, Αφί, Γιουρί, Μπάγκα, Κοστρόβ, Αντεόλα (73′ Γιερμακόβιτς), Σέντκο (80′ Ποταπένκο), Αλεκσίεβιτς (44′ Ανουφρίεφ), Μάκας (73′ Γκογκολασβίλι).

Keywords
Τυχαία Θέματα