Άρης Λεμεσού-Νέφτσι 2-0: Σταθερό προβάδισμα από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας του

Σκορ ασφαλείας και χωρίς να δεχτεί γκολ, εξασφάλισε ο Άρης Λεμεσού στον πρώτο αγώνα του με την Σέφτσ Μπακού, την οποία νίκησε με 2-0 και σε μια εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει την πρόκριση του από τον δεύτερο στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League.

Στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας

της, η ομάδα της Λεμεσού, στο «ΑΕΚ Αρένα», ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και στα δυο ημίχρονα. Έπαιξε άμυνα πάνω από το κέντρο του γηπέδου και πίεσε τους Αζέρους που απέφυγαν δυο φορές το γκολ, στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η κυπριακή ομάδα, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 53’ σκόραρε για πρώτη φορά με τον Ντε Ζεζούς Μάρτινς. Οι γηπεδούχοι δεν ήταν ικανοποιημένοι μόνο με το ένα γκολ και έφτασαν στο 2-0, δεκατρία λεπτά αργότερα. Ο Γιανίκ Γκομίς ήταν ο σκόρερ για την ομάδα του Λευκορώσου τεχνικού, Αλεξέι Σπιλέφσκι και ο Άρης Λεμεσού, στο τελευταίο 20σάλεπτο, φρόντισε να μην δεχτεί γκολ, παρά την αντίδραση της Σέφτσ που είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Μπογκομόλσκι και τον Αμπάσοφ. Κρατήθηκαν 10 λεπτά καθυστερήσεων λόγω των cooling break (διαλλείματα για να πιούν νερό οι παίκτες),

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στον 3ο προκριματικό γύρο την νικήτρια του ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης – Λέχια Γκντανσκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα