Άρης: Έτοιμος για την πρώτη ευρωπαϊκή “μάχη” (pics)

Έτοιμος στο μέγιστο βαθμό για την εποχή εμφανίζεται ο Άρης για την πρώτη ευρωπαϊκή του “μάχη” για τη σεζόν 2023-2024, αύριο (27/7) στο Γερεβάν, κόντρα στην Αραράτ-Αρμενία, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League. Οι “κίτρινοι” ολοκλήρωσαν σήμερα (26/7) την προετοιμασία τους γι’ αυτό το παιχνίδι, με προπόνηση στο FFA Academy Stadium,

όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Πέμπτης.

Σχετικά με τη βασική ενδεκάδα, αύριο θα φανεί οριστικά αν ξεκινήσει ή όχι ο Χούλιαν Κουέστα, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις, αλλά στις τελευταίες προπονήσεις ανέβασε ρυθμούς, όπως και ποιος θα καλύψει το κενό του τραυματία Γιακούμπ Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας. Πιθανότερος αντικαταστάτης φαίνεται να είναι ο Μόουζες Οντουμπάτζο, όμως, αυτό θα φανεί οριστικά αύριο.

Η ΠΑΕ Άρης δημοσίευσε σήμερα εικόνες από την τελευταία προπόνηση της ομάδας στο Γερεβάν:

Αισιόδοξος ο Τερζής

Ο Απόστολος Τερζής εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα εν όψει της αυριανής αναμέτρησης, τη βεβαιότητα ότι οι παίκτες του θα εμφανιστούν απολύτως έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Αραράτ.

Αρχικά δήλωσε ο προπονητής του Άρη: “Έχουμε δουλέψει πολύ καλά με τα παιδιά, είμαστε σε αρκετά καλό σημείο. Τα παιδιά που ήρθαν με μεταγραφή προσπαθήσαμε να τους εντάξουμε στην ομάδα ομαλά και τα έχουμε καταφέρει. Την τελευταία βδομάδα δουλέψαμε στο τακτικό κομμάτι, έχουμε μιλήσει πολύ με τα παιδιά και είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι.

Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα είχε πάντα προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση, ώστε στη ρεβάνς στο “Βικελίδης” να προκριθούμε με τη βοήθεια του κόσμου μας.

Έχουμε δει τον αντίπαλό μας και στα φετινά παιχνίδια, αλλά και στα περσινά. Δεν μπορώ να σας πω τα ονόματα, αλλά οι παίκτες με αριθμό φανέλας 9, 7, 88, 15 είναι τέσσερις παίκτες πολύ γρήγοροι και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή”.

Ερωτώμενος για την περίπτωση του Αηδόνη απάντησε: “Είναι μια μεταγραφή-επένδυση για το μέλλον. Στην προπόνηση πρέπει να βελτιώσει αρκετά πράγματα, τα οποία τα έχουμε συζητήσει. Έχει παίξει σε όλα τα φιλικά, αλλά άλλο τα φιλικά και άλλο το επίσημο, στο οποίο κρίνεται η πρόκριση. Επιλέγω να πάμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι με την εμπειρία και με την ταχύτητα, γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ γρήγορη ομάδα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αναλόγως”.

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το ότι ο Άρης έχει πολλούς ξένους παίκτες είπε: “Τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας ακολουθεί αυτό. Φέτος εντάξαμε κάποιους Έλληνες παίκτες στο ρόστερ μας, ενώ δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι μεταγραφές”.

Στην ερώτηση αν είναι έτοιμοι οι παίκτες του Άρη, τόνισε: “Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάνει πολλές συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές μας, τόσο εγώ, όσο και ο κύριος Γκουγκουλιάς, γιατί τα τελευταία χρόνια την έχουμε πατήσει. Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο 100% της συγκέντρωσής τους και θα το έχουμε και αύριο αυτό”.

Για τον κορμό της ενδεκάδας που θα χρησιμοποιήσει αύριο: “Οι περισσότεροι της ενδεκάδας θα είναι τα παιδιά που ήταν την περασμένη σεζόν και οι υπόλοιποι θα είναι απ τα παιδιά που είναι αρκετό καιρό μαζί μας και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν”.

Σχετικά με το αν έχει καταλήξει στον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Φαμπιάνο απάντησε: “Από την επόμενη μέρα που χτύπησε ο Μπράμπετς έχω καταλήξει στον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει!”

Νταρίντα: “Όχι χαζά λάθη!”

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στη συνέντευξη Τύπου. Τόνισε την ανάγκη ενός καλού αποτελέσματος στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Για την προηγούμενη εμπειρία του στην Αρμενία με την Εθνική Τσεχίας είπε: “Έχω έρθει και με τη Βικτόρια Πλζεν. Το ποδόσφαιρο της χώρας μου αρέσει. Προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο και θα βοηθήσει αυτό, ώστε αύριο να γίνει ένα καλό παιχνίδι”.

Για τις σκέψεις του πριν τα παιχνίδια με την Αραράτ τόνισε: “Πάντα στην Ευρώπη και στα διπλά παιχνίδια, στο πρώτο ματς πρέπει να είσαι πιο σίγουρος στα μετόπισθεν. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να αποφύγουμε τα… χαζά λάθη. Όλοι στα αποδυτήρια είμαστε προετοιμασμένοι από κάθε άποψη για το αυριανό παιχνίδι”.

Για την κατάσταση του Μπράμπετς και το διάστημα της απουσίας του επισήμανε: “Χρειάζονται 2-3 εβδομάδες για να γίνει καλά. Αισθάνεται πόνο. Δεν μπορούμε να πούμε πότε θα επιστρέψει”.

Για την Αραράτ και τι έχει ξεχωρίσει από τον αντίπαλο σχολίασε: “Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο. Ο προπονητής έκανε ανάλυση της ομάδας και μας έδειξε την τακτική προσέγγιση που θα έχουμε, ώστε να νικήσουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα