Άρης: Επιζητεί επιστροφή στις νίκες, με το βλέμμα στον τελικό

Τον κύκλο των αρνητικών αποτελεσμάτων στα πλέι οφ της Stoiximan Super League επιζητεί να κλείσει ο Άρης στη σημερινή (24/, 19:30, NS Prime) εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος. Οι τέσσερις σερί ήττες που προηγήθηκαν έχουν βγάλει τους “κίτρινους” από τη ρότα τους και το σκεπτικό

τους είναι ότι πρέπει να αρχίσουν και πάλι να βρίσκουν τα πατήματά τους, ώστε να πάνε έτοιμοι και ανεβασμένοι ψυχολογικά στον τελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το έργο τους στο σημερινό παιχνίδι, βεβαίως, δεν είναι εύκολο. Υποδέχονται τον ιδιαίτερα ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Ολυμπιακό, που μετράει μόνο νίκες στους τρεις τελευταίους αγώνες για τα πλέι οφ, καθώς και την πρόκριση στους “4” του Europa Conference League. Δηλαδή, αντιμετωπίζουν μια ομάδα, που βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη τροχιά από τους ίδιους.

Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, αυτό που δήλωσε στη NOVA ο Άκης Μάντζιος εν όψει του σημερινού αγώνα: “Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα, με ένα νέο προπονητή, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά. Το παιχνίδι, λοιπόν, θα είναι δύσκολο και απαιτητικό. Πρέπει να βρούμε τη σταθερότητά μας ως ομάδα και να μεγαλώσουμε τα καλά μας διαστήματα στη διάρκεια του αγώνα, για να μπορέσουμε να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Ένα θετικό αποτέλεσμα, πάντως, που το θέλουν οι “κίτρινοι”. Όπως θέλουν να αλλάξουν και την αγωνιστική εικόνα τους προς το καλύτερο, πρώτα από όλα για τους εαυτούς τους. Ο Βλαντιμίρ Νταρίντα επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του στη NOVA για το σημερινό παιχνίδι: “Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας, ώστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση εν όψει του τελικού του Κυπέλλου, αλλά και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα στη συνέχεια των πλέι οφ”.

Κι ο Μόουζες Οντουμπάτζο, όμως, από τη δική του πλευρά έκανε λόγο περί αυτοπεποίθησης, που πρέπει να έχουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στη σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, για να διεκδικήσουν τη νίκη. Τόνισε σχετικά στις δηλώσεις που έκανε στη NOVA: “Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει. Έχει “φρέσκους” παίκτες. Εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας και τον κόσμο μας. Πρέπει να παίξουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση”.

Στα θετικά για τον Άκη Μάντζιο εν όψει της σημερινής συνάντησης με τους “ερυθρόλευκους” είναι ότι έχει ξανά στη διάθεσή του παίκτες που είχαν κομβικό ρόλο στην ομάδα όλη τη διάρκεια της σεζόν ως τώρα, όπως ο Κουέστα και ο Σουλεϊμάνοφ, οι οποίοι ξεπέρασαν τις ιώσεις που τους ταλαιπώρησαν το προηγούμενο διάστημα. Αντιθέτως, δεν έχει ξανά τους Φεράρι και Βέλεθ, που δεν ήταν ακόμη έτοιμοι να επανέλθουν, όπως και τους Βερστράτε και Ανσαριφάρντ, που είναι τιμωρημένοι. Εκτός αποστολής για λόγους τακτικής άφησε και τους Χριστοδουλόπουλο, Κάρλσον, Μπένετ και Ρουπ.

Ο προπονητής του Άρη πήρε στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι τους εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Jean Jules Mvondo, Durasek, Doukoure, Manu Garcia, Pardo, Suleymanov, Saverio, Zamora, Loren Moron, Φετφατζίδη, Παναγίδη, Αγοραστό.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Μοντόγια στο αριστερό, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζαν Ζουλς και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης, Επιζητεί,aris, epizitei