Άρης: Crash test κορυφής με Ολυμπιακό!

Άρης: Crash test κορυφής με Ολυμπιακό! edadaΣάβ, 11/28/2020 - 11:05

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τον Άρη! Υποδέχεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" σήμερα (28/11, 19:30', NS2HD) τον συγκάτοικό του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1, Ολυμπιακό,

στο σπουδαιότερο ως τώρα παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν, και θέλει τη νίκη για να μείνει μόνος στο ρετιρέ. 

Αν καταφέρει να την κατακτήσει, τότε θα διευρύνει το ιστορικό ρεκόρ που έκανε την περασμένη αγωνιστική (9η) με τη νίκη (με σκορ 0-1) που πέτυχε στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό (22/11). Θα φτάσει, δηλαδή, στις επτά νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ ματς σε ξεκίνημα πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας στην Ελλάδα και θα ανοίξει περαιτέρω η όρεξή του να το μεγαλώσει αυτό κι άλλο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να κάνει έξι νίκες και μια ισοπαλία σε ξεκίνημα σεζόν στα επτά πρώτα ματς.

Αν έρθει ισόπαλος με τον Ολυμπιακό, τότε θα ισοφαρίσει ένα άλλο ρεκόρ που έχει, αυτό των οκτώ αγώνων χωρίς ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα μείνει στην κορυφή με συγκάτοικους και πάλι τους "ερυθρόλευκους", με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί με διαφορά ενός βαθμού πίσω τους (από 19 έχουν αυτή τη στιγμή Ολυμπιακός και Άρης, ενώ οι "ασπρόμαυροι" έχουν 18) να έχει την ευκαιρία να τους προσπεράσει και τους δύο με νίκη αύριο (29/11) στον εκτός έδρας αγώνα του στη Λαμία.

Έχοντας αυτά τα δεδομένα κατά νου, λοιπόν, όπως και ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών παικτών, ο Απόστολος Μάντζιος δήλωσε στη NOVA εν όψει του ντέρμπι ότι ο Άρης θα παίξει για τη νίκη. Μαζί του συμφώνησαν, επίσης μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του ντέρμπι, τόσο ο Λίντσεϊ Ροζ, όσο και ο Κρίστιαν Λόπεθ.

Ο πρώτος εκ των δύο παικτών σχολίασε την αξία της καλής αμυντικής λειτουργίας του Άρη, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να κάνει και στο σημερινό ντέρμπι η ομάδα του. Η αλήθεια είναι ότι οι "κίτρινοι" ποντάρουν ιδιαίτερα σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, με 3 γκολ παθητικό, με πρώτο τον Ολυμπιακό, που έχει δεχτεί μόλις 1 τέρμα. Μάλιστα, μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι ομάδες που δεν έχουν δεχτεί ακόμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε ό,τι αφορά στην επιθετική του επίδοση, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Άρης έχει πετύχει πέντε από τις έξι νίκες του με το ίδιο σκορ, 1-0, που σημαίνει ότι δεν έχει βρει τρόπο να είναι ιδιαίτερα αποδοτικός στο σκοράρισμα. Αυτό είναι ζήτημα, ειδικά όταν απέναντί του σήμερα θα έχει μια άμυνα που πολύ δύσκολα δέχεται γκολ στην Ελλάδα αυτή τη σεζόν, όμως, κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία. 

Ο Μάντζιος, που όπως είπαμε δεν είχε προβλήματα απουσιών εν όψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, πήρε μαζί του σήμερα για το παιχνίδι τους εξής παίκτες στην αποστολή: Σιαμπάνη, Κουέστα, Ματέο Γκαρσία, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Λόπεθ, Τζέγκο, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Σάκιτς, Μαντσίνι,  Ματίγια, Ροζ, Σάσα, Κάτσε, Σίλβα, Σούντγκρεν, Δεληζήση, Μάνο, Μπαγκαλιάνη.

Ο προπονητής του Άρη δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση που προηγήθηκε με τον Παναιτωλικό. Στο 4-2-3-1, ο Σιαμπάνης αναμένεται να είναι στην εστία, ο Σούντγκρεν δεξιά στην άμυνα και ο Σάκιτς αριστερά. Κεντρικοί αμυντικοί οι Μπεναλουάν και Ροζ. Αμυντικοί μέσοι οι Ματίγια και Τζέγκο. Οι Γκάμα και Γκαρσία θεωρούνται σίγουροι στις θέσεις των μεσοεπιθετικών, με τον Σίλβα να έχει σοβαρές πιθανότητες επίσης να ξεκινήσει βασικός. Οι άλλοι δύο που διεκδικούν τη θέση του είναι οι Μαντσίνι και Μπερτόγλιο. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει βασικός ο Μάνος. 

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Με κίνητρο να μείνει μόνος πρώτος στον πίνακα της Super League 1, ο Άρης υποδέχεται σήμερα (28/11, 19:30', NS2HD) τον Ολυμπιακό ζητώντας τη νίκη στο σπουδαιότερο ως τώρα παιχνίδι του Article publish on Σάβ, 11/28/2020 - 11:05 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα