Απόλλων Πάτρας – ΑΕΚ 83-74: Καταπληκτική εμφάνιση και νίκη ψυχολογίας (video)

Για την 14η στροφή στης Basket League, ο ουραγός της βαθμολογίας Απόλλων Πάτρας, υποδέχτηκε την ΑΕΚ (13/1, 19:30) κι ενώ φαινομενικά όλοι περίμεναν εύκολη επικράτηση για τον «δικέφαλο», (100-70) το σκορ του πρώτου αγώνα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Οι «Απολλωνιστές» πραγματοποιήσαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση, δίνοντας το μήνυμα ότι

η τελευταία θέση του πρωταθλήματος δεν τους αξίζει.

Στα του παιχνιδιού τώρα,

Σε ένα εξαιρετικό σε γρήγορο ρυθμό πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πάλεψαν πόντο-πόντο χαρίζοντας μας εκπληκτικές φάσεις. Το επιμέρους σκορ το είχε η ΑΕΚ με 19-20.



Στη δεύτερη περίοδο, οι «Απολλωνιστές» έπαιξαν φανταστικό μπάσκετ και με τρομερή ευστοχία πίσω από τα 6,75μ, πάτησαν γκάζι και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω ανοίγοντας τη διαφορά στους 13 πόντους (47-34). Το αξιοθαύμαστο είναι ότι στο ημίχρονο οι παίκτες του κ. Χριστόπουλου να έχουν 8/13 τρίποντα.



Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα φτάνοντας στα 13 λάθη, με τον Απόλλωνα να τα εκμεταλλεύεται, να κάνει απίθανα πράγματα στο παρκέ και να φτάνει τη διαφορά μέχρι και στο +20.



Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε αργά αλλά δεν ήταν αρκετή

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βελτίωσε την άμυνα της, δέχτηκε ένα καλάθι σε κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά και με ένα σερί 14-2, έριξε τη διαφορά στους εφτά και στο 72-65. Από εκεί και έπειτα έγινε το σώσε. Τεχνική ποινή στον Πλάθα, διαφορετικό το σκορ στο ταμπλό του γηπέδου, διαφορετικό στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ, λάθος χρεωμένα φάουλ για την ΑΕΚ με την κα. Τσαρούχα να πηγαίνει στην γραμματεία και να μετρήσει στο φύλλο αγώνος τα φάουλ που έχουν χρεωθεί.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Απόλλωνα να παίρνει μια μεγάλη νίκη με σκορ 83–74, με τον Κόουλμαν να πετυχένει 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 47-36, 70-53,

Keywords
Τυχαία Θέματα