Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-1: “Ξύπνησαν” στο φινάλε και πήραν τον πόντο (highlights)

Ο Ατρόμητος έμεινε μακριά απ’ τις ήττες για ακόμα ένα ματς με τον Σάσα Ίλιτς στο τιμόνι, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει 1-1 στην εκπνοή της αναμέτρησης κόντρα στον ΟΦΗ για την 17η αγωνιστική της Super League. Ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στο 81′. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με αυτογκόλ του Τοράρινσον στο 90+3′, Ήταν το πρώτο γκολ

του Λαμπρόπουλου στη Super League μετά τις 5 Φεβρουαρίου 2017 και το ματς ΑΕΚΒέροια (6-0).

Πως έπαιξαν

Ο Σάσα Ίλιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Τσιντώντα στην εστία, στην άμυνα πήραν θέσεις οι Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Ασεβέδο και Κιβρακίδης. Στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Κούντε πίσω από Βαλένσια, Κούεν, Γιουμπιτάνα και Ντιρκς. Στην κορυφή ξεκίνησε ο Βέργος.

Ο Πέπε Μελ έψαξε την πρώτη νίκη του ΟΦΗ μετά από 10 ματς με τον Μπάουμαν στην εστία, τους Λάρσον, Βούρο, Λαμπρόπουλο και Αμπάντα στην άμυνα, τους Γκαγέγκος και Γκλέιζερ στη μεσαία γραμμή, τους Τοράλ, Μπάκιτς, Μοσκέρα, πίσω απ’ τον προωθημένο Λουίζ Φελίπε.

Διάθεση και απ’ τους δύο χωρίς γκολ

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με διάθεση και ένταση, για να φτάσουν στο πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Πρώτος απείλησε ο Κούεν με δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 5′ ο Χάρολντ Μοσκέρα έψαξε κάτι καλό με σέντρα – σουτ, αλλά ο Τσιτώντας έδιωξε σε κόρνερ αποτελεσματικά! Η επόμενη μεγάλη στιγμή ήταν και πάλι για τον Ατρόμητο, όταν στο 7′ ο Ασεβέδο έπιασε κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε εκτός στόχου.

“Σφυροκόπημα” απ’ τον… Μπάκιτς

Ένα λεπτό αργότερα ο ΟΦΗ φώναξε επιθατικά “παρών” με τον Μπάκιτς να δοκιμάζει τον Τσιντώντα, ο οποίος αντέδρασε θετικά. Στο 20′ ο Μπάκιτς βρήκε χώρο για σουτ έξω απ’ την περιοχή, δοκίμασε να πλασάρει, αλλά ο Τσιντώντας δεν ανησύχησε. Στο 38′ ήρθε η καλύτερη στιγμή απ’ τον Μαυροβούνιο μέσο, καθώς από διαγώνια θέση μέσα απ την περιοχή του Ατρόμητου έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι των Περιστεριωτών!

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να έχει την υπεροχή σε κατοχή μπάλας (57%-43%), ενώ η ομάδα του Πέπε Μελ είχε και 9 σουτ, έναντι 3 του Ατρόμητου.

“Βύθιση” του ρυθμού στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι Ίλιτς και Μελ εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στον ρυθμό του ματς και φυσικά στη δημιουργία ευκαιριών. Στο 49′ ο Βαλένσια έπιασε κεφαλιά, ωστόσο ο Τοράρινσον έδιωξε και κράτησε το “μηδέν”. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά μέσω VAR το ματς συνεχίστηκε. Το ματς κύλησε χωρίς ευκαιρίες και έπρεπε να φτάσουμε στο 80′ για να απειλήσει ξανά ο ΟΦΗ με ένα γύρισμα του νεοεισελθόντα Νέιρα και η μπάλα έφυγε άουτ!

Γκολ ο ΟΦΗ με το… μικροσκόπιο του VAR

Στο 81′ ο Λαμπρόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Ντίκο, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος, κινήθηκε πέριξ του Τσιντώντα. Μετά από εξέταση της φάσης απ’ τον VAR, αλλά και απ’ τον διαιτητή με on field review, το γκολ κατακυρώθηκε υπέρ του ΟΦΗ, ο οποίος πήρε το προβάδισμα σε ιδανικό σημείο! Ήταν το πρώτο γκολ του Λαμπρόπουλου στη Super League μετά τις 5 Φεβρουαρίου 2017 και το ματς ΑΕΚΒέροια (6-0). Στο 88′ ο Ατρόμητος έφτασε στην πρώτη τελική στο ματς στον στόχο (!) με τον Βρακά να χάνει μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στον Μπάουμαν!

Το… έκρινε ο ώμος του Τοράρινσον

Στο 90+3′ ο Ατρόμητος ισοφάρισε 1-1 με το γκολ που ήρθε απ’ τον ώμο του Τοράρισνον. Ο Γιουμπιτάνα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Βαλένσια έψαξε την κεφαλιά και ο Τοράρινσον στην προσπάθεια του να αμυνθεί έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπάουμαν με τον ώμο! Αυτή έμελλε να είναι η τελευταία φάση του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα