Αποκαλύψεις για την Ιεράπετρα: Είχε “προαναγγείλλει” τη δολοφονία της Νεκταρίας – Η 13η γυναικοκτονία μέσα στο 2021

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει φέτος με τις γυναικοκτονίες, αφού η Νεκταρία στην Ιεράπετρα έγινε η 13η γυναίκα που δολοφονείται από τον πρώην/νυν σύντροφο/σύζυγό της μέσα στο 2021.

Άλλος ένας δολοφόνος που σκοτώνει γυναίκα επειδή τον άφησε, επειδή τον χώρισε, επειδή τον απέρριψε, επειδή επέλεξε να ζήσει χωρίς αυτόν. Άλλο ένα φαλλοκρατικό κατάλοιπο μιας άλλης εποχής, που ήθελε τη γυναίκα να γεννιέται και να ζει υπηρετώντας τον άντρα που την επέλεξε,

και να πεθαίνει δίπλα του. Ενίοτε να πεθαίνει και από τον ίδιο…

Ο 54χρονος στην Ιεράπετρα απειλούσε εδώ και καιρό ότι θα βάψει τα χέρια του με αίμα, δεν κρυβόταν και είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του, προκαλώντας φόβο στη Νεκταρία και το στενό της περιβάλλον. Τελικά το είπε και το έκανε, βάζοντας ακόμα ένα γυναικείο όνομα στη λίστα των δολοφονημένων…

Κι όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες από τη δικαίωση μιας άλλης γυναίκας, της Ιωάννας Παλιοσπύρου, θύμα άγριας επίθεσης με βιτριόλι και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που έστειλε μήνυμα γενναιότητας και δύναμης στις υπόλοιπες γυναίκες. Ωστόσο, αυτή η δύναμη, αυτό το κοινωνικό μήνυμα, αυτή η κατακραυγή της βίας και της αγριότητας φαίνεται πως εξοργίζει ακόμα περισσότερο τα σκουριασμένα και αρρωστημένα μυαλά και οπλίζει το ματωμένο χέρι του γυναικοκτόνου.

Αφού σκότωσε τη 48χρονη Νεκταρία χτυπώντας τη με τη μηχανή και μαχαιρώνοντάς την 8 φορές, με απόλυτη ψυχραιμία δικαιολογήθηκε πως “είχαμε προηγούμενα” και με εξωφρενικό θράσος απαιτούσε να μην πάει φυλακή, υπό την απειλή να αυτοκτονήσει. Εντέλει, μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων, πείστηκε να παραδοθεί στις Αρχές, πιστεύοντας πως απλά τραυμάτισε σοβαρά την εν διαστάσει σύζυγό του, με την ελπίδα να πέσει στα μαλακά…Προσπάθησε να την πατήσει με τη μηχανή και τελικά τη σκότωσε με 8 μαχαιριές

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών, ήταν η 48χρονη Νεκταρία Μαράκη, με καταγωγή από χωριό του Ηρακλείου.

Οι λεπτομέρειες για το πώς έγινε η δολφονία σοκάρουν. Ο άνδρας της Μαράκη είχε πει σε πολύ κόσμο ότι θα την σκοτώσει, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Τελικά το έκανε και με τον πιο φρικιαστικό τρόπο. Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά, μόλις η γυναίκα έφθασε στον χώρο του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν και φιλοξενούνταν προσωρινά, έπεσε με τη μηχανή του πάνω της και πρσοπάθησε να την πατήσει.

Όταν δεν τα κατάφερε και καθώς η Νεκταρία έτρεχε προς την πισίνα του ξενοδοχείου, έτρεξε πίσω της, την πρόλαβε και άρχισε να την μαχαιρώνει. Της κατάφερε 8 μαχαιριές και καθώς εκείνη ξεψυχούσε, έτρεξε να εξαφανιστεί.

Προσπάθησε να φύγει με τη μηχανή του αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά άρχισε να τρέχει προς τον γκρεμό, όπου και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Εντέλει παραδόθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού αυτοτραυματίστηκε ελαφρά.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά, βρισκόταν σε διάσταση, ωστόσο εξακολουθούσαν να έχουν έντονους καυγάδες.

Την άτυχη γυναίκα εντόπισε νεκρή σε εξωτερικό χώρο των studio apartments που διέμενε τις τελευταίες ημέρες, η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, μέσα σε λίμνη αίματος.Δεκατρείς γυναικοκτονίες στην Ελλάδα τους τελευταίους 10 μήνες

Tα χέρια των συντρόφων και συζύγων τους βάφτηκαν με το αίμα τους. Συνολικά 13 γυναίκες δολοφονήθηκαν στη χώρα μας μέσα στο 2021. Δράστες, εκείνοι που πίστεψαν πως οι ζωές αυτών των γυναικών τους ανήκουν.

Ιανουάριος 2021: μία 54χρονη στα Μεσκλά των Χανίων Κρήτης, η Βασιλική, δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές από το Νορβηγό σύντροφό της μέσα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το θύμα είχε οκτώ τραύματα τομής και έξι εκδορές από το μαχαίρι του δράστη, με πιο θανατηφόρα μία μαχαιριά στην πλάγια τραχηλική χώρα, που είχε σαν αποτέλεσμα τη ρήξη δεξιάς καρωτίδας, απώλεια αίματος και εν τέλει τον θάνατο.

11/5/2021: Ήταν 11 Μαΐου όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανιζόταν συντετριμμένος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς από άγνωστους δράστες, όπως έλεγε για να ομολογήσει 37 μέρες μετά πως ήταν εκείνος που την έπνιξε ενώ κοιμόταν μπροστά στο βρέφος τους.

16/7/2021: Δυο μήνες μετά, η 26χρονη Γαρυφαλλιά θα ανασυρθεί νεκρή από θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο, όπου βρισκόταν για διακοπές με τον 30χρονο φίλο της. Ο ίδιος προσπαθεί να κρυφτεί κι όταν τον εντοπίζουν ομολογεί πως χτύπησε κι έσπρωξε την κοπέλα στη θάλασσα γιατί όπως τόλμησε να πει στους αστυνομικούς “χάλασε η φάση”!

Τον ίδιο μήνα, τον Ιούλιο του 2021, μία ακόμα γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος και πάλι μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στη Δάφνη. Δράστης ο 40χρονος σύζυγός, ο οποίος αφού τη σκότωσε πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να ομολογήσει και να παραδοθεί στους αστυνομικούς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύφθηκε το τσιμεντωμένο πτώμα της 42χρονης Ρουμάνας Μόνικα Γκιους, η οποία αγνοούταν. Το πτώμα βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία, ενώ για τη δολοφονία κατηγορήθηκε ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Ο φερόμενος δράστης παραδόθηκε στις Αρχές, ωστόσο αρνήθηκε την ενοχή του.

22/09/2021: Η 32χρονη εκπαιδευτικός στη Ρόδο πυροβολείται εν ψυχρώ μέρα μεσημέρι την ώρα που βγαίνει από το αυτοκίνητο της. Ο 40χρονος πρώην σύντροφός της εμφανίζεται μπροστά της με μια κυνηγετική καραμπίνα και την εκτελεί. Ήταν η απάντησή του στην απόφαση της για τον χωρισμό.

8/8/2021: Στις αρχές του Αυγούστου η 47χρονη Σταυρούλα δολοφονείται πισώπλατα με καραμπίνα από έναν 49χρονο μέσα στην επιχείρησή της στο Ρέθυμνο.

Στις αρχές Αυγούστου επίσης, μια 43χρονη γυναίκα πυροβολείται μέσα στην ταβέρνα του αδελφού της στη Σωτηρίτσα Λάρισας με οκτώ σφαίρες από τον 54χρονο σύζυγό της.

Ο δράστης σημάδεψε με το περίστροφό του την άτυχη 43χρονη σε θώρακα και κεφάλι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανέφερε η ιατροδικαστής, στο θύμα εντοπίστηκε τραύμα από σφαίρα ανάμεσα στα φρύδια, που εκτιμάται ότι μπορεί και να αποτέλεσε τη χαριστική βολή.

Στα τέλη Αυγούστου μία 55χρονη δολοφονήθηκε άγρια με μαχαίρι από τον Γεωργιανό σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμα τους στη Θεσσαλονίκη. Πριν τη δολοφονία το θύμα είχε υποστεί άγριο ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με πληροφορίες η 55χρονη εκλιπαρούσε να εκλιπαρεί μέχρι την τελευταία στιγμή τον δράστη να μην την σκοτώσει.

3/6/2021: Τον Ιούνιο του 2021, η 64χρονη Ελένη πυροβολείται εξ επαφής από τον εν διαστάσει σύζυγό της έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα.

5/4/2021: Η 28χρονη Κωνσταντίνα έχει αποδράσει από έναν εφιαλτικό γάμο κι έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι του αδελφού της στη Μακρυνίτσα. Ο σύζυγός της θα εμφανιστεί μπροστά τους και θα σκοτώσει και τους δυο με μαχαίρι. Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης για την επίθεση σοκάρουν το πανελλήνιο.

Στις αρχές Οκτωβρίου στην περιοχή Βερβερόντα Αργολίδας, ένας 78χρονος στραγγάλισε την 75χρονη σύζυγό του και μετά αυτοκτόνησε. Ο 78χρονος σύζυγος επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα και ανέφερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του ζευγαριού, βρήκαν νεκρό τον 78χρονο, ενώ σε δωμάτιο του σπιτιού βρήκαν νεκρή και την 75χρονη σύζυγό του. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκε ένα σημείωμα από τον 78χρονο που έγραφε “Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα