Άντβερπ – Μπαρτσελόνα 3-2: Αντίο με ιστορική νίκη (highlights)

Γρηγόρο προβάδισμα στο Άντβερπ – Μπαρτσελόνα πήραν οι Βέλγοι με τον Φερμίρεν μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Γιουσούφ πίεσε τον Ρομέου, ο οποίος έκανε κακή πάσα και ο 18χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των «μπλαουγκράνα» για το 1-0. Η ομάδα του Τσάβι άνεβασε τον ρυθμό της κόντρα την Άντβερπ και στο 35ο λεπτό ο Φεράν Τόρες πέτυχε το γκολ ισοφάρισης. Ο Γιαμάλ κράτησε την μπάλα, «μοίρασε» στον Ισπανό και ο τελευταίος από θέση βολής έστειλε τις δύο ομάδες στα αποσυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Στο δεύτερο

ημίχρονο η Άντβερπ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, καθώς εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμη λάθος. Ο Γιουσούφ έκλεψε την μπάλα από τον Ρομέου, πέρασε στον Γιάνσεν και εκείνος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ινιάκι Πενιά για το 2-1 στο 56ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ήρθαν τα πάνω – κάτω ο Γκούιου στο 90+1 με κεφαλιά σκοράρει το 2-2 για τους «μπλαουγκράνα». Όμως η Άντβερπ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπατάιγ δίνει έτοιμο γκολ στον Ιλενιχένα για το τελικό 3-2. Η ομάδα του Φαν Μπόμελ αποχαιρετά την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με το.. κεφάλι ψηλά παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο στην αυλαία των ομίλων.

Οι συνθέσεις:

Άντβερπ (Φαν Μπόμελ, 4-3-3): Μπουτέζ, Ντε Λάετ (90+4′ Φαν Ντεν Μπος), Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βίνταλ, Κεϊτά, Φερμίρεν, Γιουσούφ, Κερκ (70′ Μπατάιγ), Γιάνσεν (79′ Ιλενικενά), Εζούκε (80′ Κορμπάνι).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι, 4-3-3): Ινιάκι Πένια, Φορτ (60′ Κανσέλο), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Σέρχι Ρομπέρτο (76′ Κασαδό), Ρομέου (60′ Γκιντογάν), Λόπες (60′ Πέδρι), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (70′ Γκούιου), Φεράν Τόρες.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:

GROUP HΟΜΑΔΕΣΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1.Μπαρτσελόνα6122.Πόρτο6123.Σαχτάρ694.Άντβερπ63
Keywords
Τυχαία Θέματα