Ανδόρα – Ελλάδα 0-3: Εύκολο απόγευμα… (highlights)

Με τη Σούλα Σπυριδωνίδου να είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα, η εθνική Ελλάδας γυναικών ποδοσφαίρου επιβλήθηκε 3-0 εκτός έδρας της Ανδόρα για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2025.

Η ομάδα του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη είχε τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, αλλά μόλις στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα

των γηπεδούχων.

Η Σπυριδωνίδου κέρδισε πέναλτι και η Σαρρή από τα 11 μέτρα, έκανε το 0-1 λίγα δευτερόλεπτα πριν κατευθυνθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Η εθνική μας μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και μόλις στο 47΄ είχε δοκάρι μετά την προσπάθεια της Σπυριδωνίδου.
Στο 56΄ η ίδια κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο προσωπικό τέρμα και το δεύτερο της Εθνικής Ελλάδας.

Με… καταιγιστικό ρυθμό συνέχισε η Ελλάδα και στο 66΄ η Σία Γκάτσου με απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Ένα γκολ που πανηγύρισε τόσο η ίδια, όσο και οι συμπαίκτριες της με ενθουσιασμό καθώς η σκόρερ προέρχεται από διετή απουσία λόγω τραυματισμού.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της εθνικής μας σε ισάριθμα παθιχνίδια, καθώς την πρώτη αγωνιστική επικράτησε εντός έδρας 1-0 των Νήσων Φερόε.

Ανδόρα (Άλμπερτ Γκαρθία): Βάσκεθ, Μάρκεθ, Γκονσάλβες (83′ Βερτίθ), Μουέλας, Σιν (83′ Γκαγιέγκο), Κολομπράνς (57′ Γκάλινατ), Παλάου, Φερνάντεθ (57′ Ρουσάφα), Ρόσας, Λούτς (75′ Μαρτίν), Αρμενγκόλ.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Κοτσάκη, Γκάτσου, Παλαμά, Μήτκου, Σαρρή (73′ Χαμαλίδου), Κακαμπούκη (73′ Πέϊου), Μωραΐτου, Παπαδοπούλου (46′ Χαλατσογιάννη), Πούλιου (73′ Βαρδαλή), Κόγγουλη (38′ Σπυριδωνίδου).

*Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου το Μαυροβούνιο επικράτησε 5-1 των Νησιών Φερόε στην Ποντγκόριτσα και βρίσκεται με την Εθνική Ομάδα στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα