Αήττητος και ωραίος ο Παναθηναϊκός Superfoods

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε με σκορ 87-56 των Τρικάλων B.C Aries και παρέμεινε αήττητος (7/7) στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό Superfoods στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries ήταν εκτός από τη νίκη, να διατηρήσει τον καλό αγωνιστικό του ρυθμό και να ξεκουράσει τους καταπονημένους παίκτες – κλειδιά. Όλα τα παραπάνω έγιναν πράξη από τον Τσάβι Πασκουάλ, που έδωσε ανάσες στους Σίνγκλετον (16:26), Καλάθη (11:20),
Ρίβερς (15:44), Παππά (15:04). Κάπως έτσι πήρε ευκαιρίες η second unit του «τριφυλλιού», με τους Ντένμον, Λεκάβιτσους, Όγκουστ και Μήτογλου να ξεπερνούν τα 20 λεπτά συμμετοχής. Οι δύο τελευταίοι άφησαν καλές εντυπώσεις, με τον Όγκουστ να κάνει double-double με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και τον Μήτογλου 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ.

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, αφού στον Παναθηναϊκό αρκούσε ένα καλό δεκάλεπτο για να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Μετά το ρευστό δεκάλεπτο (18-14) τα Τρίκαλα παρέμειναν σχετικά κοντά και στην ανάπαυλα (40-33), αλλά στην τρίτη περίοδο οι πρωταθλητές Ελλάδας έτρεξαν επιμέρους σκορ 24-9, στέλνοντας τη διαφορά στους 22 πόντους (64-42) και ουσιαστικά αρχειοθετώντας το παιχνίδι. Στην τελευταία περίοδο ο Τσάβι Πασκουάλ πέρασε στο παιχνίδι και τον νεαρό Καλαϊτζάκη, με τη διαφορά πάντως να μην χάνει την ανοδική της τάση.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το χειροκρότημα που επιφύλασσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού σε ένα «δικό τους» παιδί, τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά αντίπαλος του «τριφυλλιού». Για την ομάδα του Κώστα Μέξα, η οποία υποχώρησε σε ρεκόρ 2-5 (αλλά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αφού ο Πανιώνιος είναι χωρίς νίκη και η Κύμη στο 1-6), ο Τέγιτς πέτυχε 14 πόντους.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός Superfoods κοιτάζει την αναμέτρηση με τη Ζάλγκιρις Κάουνας στη Λιθουανία (Πέμπτη 7/12) και ακολούθως αυτή με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (Κυριακή 10/12).

Από την πλευρά τους τα Τρίκαλα δίνουν ντέρμπι παραμονης στα «δύο στενά» απέναντι στην Κύμη το Σάββατο 9/12.

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Ντένμον 6(5ασίστ), Λεκάβιτσους 12, Όγκουστ 14, Αντετοκούνμπο 6, Σίνγκλετον 1, Ρίβερς 7, Παππάς 11, Βουγιούκας 7, Καλαϊτζάκης 2, Λοτζέσκι 8, Μήτογλου 11, Καλάθης 2 (7 ασίστ).

Τρίκαλα BC Aries (Μέξας): Τζόουνς 10, Λούντζης 6, Χέιλ 8, Φέισι 2, Μάρεϊ 2, Τέγιτς 14, Τάταρης 6, Βασιλειάδης 8.
Keywords
Τυχαία Θέματα