Ουζουνίδης: ''Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για το αποτέλεσμα'' (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναικού, Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν φανερα εκνευρισμένος με την εικόνα των παικτών του στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενώ σχολίασε την προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους των ''Πράσινων'' σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στον σύλλογο.

Αντίθετα, ο Μιχάλης Γρηγορίου, τόνισε πως παρά τους τραυματισμούς η ομάδα δεν έχει ξεφύγει από τους στόχους της, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία του ως προπονητής και ότι αισθάνεται δικαιωμένος,
επειδή δεν ήταν μεγάλο όνομα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου ο Ουζουνίδης:

«Δίκαιη νίκη του Πανιωνίου. Καλύτεροι από εμάς. Θα μπορούσαν να έχουν αξιοποιήσει και ορισμένες αντεπιθέσεις που θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει πιο νωρίς το ματς. Χωρίς αυτοπεποίθηση και πρωτοβουλίες εμείς. Ήμασταν λίγοι στο γήπεδο. Δεν κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματα. Ξέρουμε ότι τα μυαλά δεν είναι συγκεντρωμένα. Το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, όμως θα πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες πως όσο είναι εδώ, θα πρέπει να είναι το μυαλό τους στο γήπεδο. Ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη σήμερα.

Ήταν αναμενόμενο ότι θα έρθει κι αυτό το αποτέλεσμα. Εδώ και καιρό είναι οριακή η κατάσταση στην ομάδα. Παρ' όλα αυτά, με όποιες συνέπειες κι αν υπάρξουν, το πλάνο που έχει μπει από τους ανθρώπους στην ομάδα, θα πρέπει να διατηρηθεί.

Δυστυχώς κάποιοι παίκτες σκέφτονται περισσότερο το τι θα γίνει και είναι φυσιολογικό όσο φτάνει ο Δεκέμβρης... Δεν ρισκάρουν οι ποδοσφαιριστές. Είναι αναμενόμενη η εικόνα της ομάδας...».

Για την εικόνα στις εξέδρες:

«Πηγαίναμε οριακά γι' αυτή την αντίδραση και την εικόνα στο γήπεδο. Όσο πλησιάζει ο Δεκέμβρης είναι λογικό να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει υπομονή και είναι φυσιολογικό να ξεσπάσει. Δεν μπορεί όμως να αλλάξει εύκολα το πλάνο που υπάρχει. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι ξανά, όσοι θα είναι στην ομάδα. Πρέπει να βοηθήσουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα, το ξέρουμε. Όμως δεν δικαιολογείται αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο... Είμαι από αυτούς που δεν λέω ότι φταίνε οι παίκτες, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην κάνεις μια πάσα σωστή...».

Για την απουσία του Μολέδο:

«Ο Μολέδο δεν αισθανόταν καλά. Ήταν στην αποστολή. Δεν μπορώ να τον χρησιμοποιήσω από τη στιγμή που είπε ότι δεν ήταν καλά. Ιατρικά πάντως είχαμε το “οκ”».

Για το μέλλον του:

«Θα δούμε πως θα κινηθούν όλα στην ομάδα... Με οποιοδήποτε κόστος υπάρχει στην ομάδα, υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρηθεί. Αναγκαστικά θα πρέπει να φύγουν παίκτες. Θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Είναι τέτοια η κατάσταση, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».

Για τον Χουλτ:

«Ο Χουλτ κάνει τις προπονήσεις του, προσπαθεί... Το τι κάνει ο μάνατζέρ του είναι άλλη υπόθεση. Όλοι είναι επαγγελματίες και θα κάνουν ό,τι νομίζουν για το δικό τους το συμφέρον».

Για τους παίκτες του:

«Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού και δεν δικαιολογούνται με αυτά που έκαναν σήμερα».

Για το οικονομικό κομμάτι:

«Φέτος γίνεται μεγάλη προσπάθεια... Πέρυσι ήταν περισσότερο καιρό απλήρωτοι παίκτες όμως πρέπει ν' αντιλαμβάνονται που παίζουν».

Για τον Τσάβες:

«Δεν ξέρω τίποτα για τον Τσάβες. Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση. Υπάρχει πλέον ανασφάλεια στην ομάδα. Πολύ φανερό το πρόβλημά μας. Μας λείπουν πολλοί παίκτες. Δεν είναι εικόνα ομάδας αυτή. Σήμερα δεν παίρνω εγώ την ευθύνη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Γρηγορίου:

«Πήραμε νικη με τον πιο εμφατικό τρόπο. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει δύναμη στην έδρα του. Πάντα μετά από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη κοιτάς το επόμενο ματς γιατί μας ενδιαφέρει να φτάσουμε εκεί που έχουμε στοχεύσει. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον κόσμο που δυστυχώς δεν πήρε εισιτήρια και εύχομαι να λυθεί αυτό το πρόβλημα γιατί οι αντίπαλοι στη δική μας έδρα μπορούν και έρχονται στο γήπεδο».

Για την ομάδα αυτή την στιγμή:

«Έχουμε βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς, είχαμε προβλήματα... Το πρώτο ζητούμενο που ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση ήρθε, έστω και με τη δεύτερη θέση. Όμως θέλουμε μέχρι το ματς με τον Λεβαδειακό στο τέλος του πρώτου γύρου, να είμαστε αρκετά κοντά ή μέσα στο στόχο μας. Έχουμε παίξει εκτός με Γιάννενα, με Ατρόμητο, με Ξάνθη, με Αστέρα, που είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν είσοδο στην 5άδα. Στο δεύτερο γύρο τους έχουμε στην έδρα μας. Με την ενίσχυση που είναι δεδομένη, θα ανασυνταχθούμε για να κάνουμε έναν καλύτερο δεύτερο γύρο. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μας. Ήταν δεδομένη η αγωνιστική μας κάμψη.

Όταν ξεκινάς 15 Ιουνίου, έχοντας τελειώσει τις υποχρεώσεις σου 31 Μαΐου, τότε δεν υπάρχει ξεκούραση. Τα παιδιά ήταν αναγκασμένα να παίξουν με το καλημέρα. Ήμασταν αναγκασμένοι να ετοιμάσουμε την ομάδα για ευρωπαϊκή συμμετοχή και έπρεπε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα. Κάθε εβδομάδα είναι αγώνας για εμάς. Κάτω το κεφάλι, οπως θα διαχειριστούμε τις ήττες έτσι θα κάνουμε και με τις νίκες. Αρχής γενομένης από τώρα σκεφτόμαστε το ματς με τον Πλατανιά για να έχει αντίκρισμα αυτή η νίκη. Όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Το ματς του Κυπέλλου ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Είχαμε αλλαγές. Τόνισα ότι υπάρχει κόπωση στην ομάδα. Ήταν το τελευταίο επίσημο ματς που θα μπορούσα να πειραματιστώ για να δω αρκετά παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ. Πριν βγάλουμε οποιαδήποτε συμπεράσματα, θα έπρεπε να τους αξιολογήσω σε ένα επίσημο ματς. Δεν έχει καμία σχέση το ένα παιχνίδι με το άλλο. Πάνω – κάτω περίμενα τη σημερινή απόδοση. Προτίμησα να δώσουμε έμφαση στο ματς με τον Παναθηναϊκό».

Για την δικαίωση του ως προπονητής:

«Είναι δικαίωση γιατί δεν είχα brand name σαν ποδοσφαιριστής. Ξεκίνησα από μικρές κατηγορίες την προπονητική... Όλα αυτά σε γαλουχούν και αισθάνεσαι καλύτερα και σαν προπονητής και σαν άνθρωπος. Ανεξάρτητα από τις κατηγορίες, το ποδόσφαιρο είναι ένα. Κυρίαρχο είναι να αισθάνεσαι πρώτα καλά σαν άνθρωπος. Η νίκη είναι από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου».

Για τη δουλειά που κάνει στον Πανιώνιο:

«Από το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό είχαμε ένα σερί με μέτρια έως άσχημα πρώτα ημίχρονα... Είχα πει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι έπρεπε ν' ασχοληθούμε με εμάς. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, έπρεπε να θυμηθούμε πολλά πράγματα σε θέματα τακτικής και κυρίως ανασταλτικά. Έπρεπε στη συνέχεια να δούμε και την επίθεση. Να γίνουμε συγκεκριμένοι, ο καθένας στη θέση του. Έπρεπε ο καθένας να βοηθάει τον άλλον. Θα πρέπει πρώτα να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας. Ήταν σημαντικό να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο καλό ματς».
Keywords
Τυχαία Θέματα