ΑΕΚ: Παιχνίδι που βάζει βάσεις για πρόκριση (vids)

Μετά το άκρως πετυχημένο απαιτητικό τεστ στο Μπράιτον, όπου πέτυχε ιστορική νίκη με 3-2, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον σε αγωνιστική κρίση αλλά πάντα επικίνδυνο Άγιαξ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι στην ευχάριστη θέση, πλην Λιβάι Γκαρσία και Άλεξ Κάλενς, να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, οπότε θα παρατάξει

την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Αργεντινός προπονητής προετοίμασε την ομάδα του με στόχο τη νίκη σ’ αυτό το εξίσου δύσκολο παιχνίδι, έχοντας αναλύσει εκτενώς στους παίκτες του το παιχνίδι και τις αδυναμίες του Άγιαξ.

Η αγωνιστική κρίση που βιώνει η ομάδα του Άμστερνταμ σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσει παραπλανητικά για την Ένωση, κάτι που υποθέτω ότι ο Αλμέιδα έχει επισημάνει στους παίκτες του. Ο Άγιαξ διαθέτει πολύ ποιοτικούς παίκτες και είναι ικανός να κάνει τη ζημιά. Είναι ένας γίγαντας που για την ώρα κοιμάται και η ΑΕΚ θα πρέπει να διαχειριστεί έξυπνα το συγκεκριμένο παιχνίδι για να πάρει τη νίκη. Μια νίκη που εάν έρθει θα βάλει ισχυρές βάσεις για πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση του Europa League.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στην εκκίνηση της διοργάνωσης, αλλά με “2χ2” για την ΑΕΚ οι έξι βαθμοί θα είναι πάρα πολύ σημαντικοί για τη συνέχεια. Επαναλαμβάνω, ότι σε καμία περίπτωση ο αγώνας δεν είναι εύκολος. Ο Άγιαξ διαθέτει ποιοτικούς παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Επιπροσθέτως όλοι αυτοί οι παίκτες διαθέτουν ποδοσφαιρικό εγωισμό και σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια μετράει πάρα πολύ, κάτι που τους κάνει περισσότερο επικίνδυνους.

Η ΑΕΚ αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βγάλει στο γήπεδό της την ταυτότητά της, να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει. Το κίνητρο για ευρωπαϊκή διάκριση για τους “κιτρινόμαυρους” είναι τεράστιο οπότε είναι δεδομένο πως στον αγωνιστικό χώρο της “Αγιά Σοφιάς” θα βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ, Παιχνίδι,aek, paichnidi