Premier League: Εορταστικός συνωστισμός

Τα… παραπατήματα της κατόχου του τρεμπλ στην περυσινή σεζόν Μάντσεστερ Σίτι, δεν δίνουν απλώς ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, αλλά βάζουν στο παιχνίδι σε ρόλο πρωταγωνιστών περισσότερες από μια ομάδες. Λιβερπουλ και Άρσεναλ ήταν οι τελευταίες που αμφισβήτησαν τα πρωτεία των «πολιτών». Συνεχίζουν να έχουν αυτό το προνόμιο, όμως δεν είναι οι μόνες. Όσο βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το βαθμολογικό… ρετιρέ, απαγορεύουν την εξαίρεση τους από τον ρόλο των διεκδικητών ομάδες όπως η Άστον Βίλα, η Τότεναμ, ακόμη και

οι Νιούκαστλ και Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα κάνει πολλά μαζεμένα, ασυνήθιστα για την ποιότητα και την νοοτροπία της λάθη. Οι τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες συνιστούν πρωτόγνωρη για την σύλλογο στα χρόνια του Γκουαρντιόλα κατάσταση. Το να δέχεται δύο γκολ μετά το 75’ και να αφήνει δύο βαθμούς σε εντός έδρας ματς απέναντι στην αν μη τι άλλο ισχνή παραγωγικά Κρίσταλ Πάλας, επηρεάζει και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης. Παρόλα αυτά αν μια ομάδα έχει την ποιότητα και τον προπονητή για να ξεπερνάει τέτοιου τύπου εμπόδια, αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ…

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ σε μεγαλύτερο βαθμό από το περυσινό 7-0 στην εικόνα του ματς. Το παραδέχθηκε και ο Κλοπ που όμως είδε αρκετούς από τους παίκτες του να μην είναι στην καλύτερη επιθετικά βραδιά τους και να μην έχουν καταλυτικές ιδέες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Όσο για τους «κόκκινους διάβολους» μπορεί να μην παίζουν καλά, να έχουν σε διαρκές ντεφορμάρισμα όλους τους επιθετικούς τους, να διαβάζουν καθημερινά σενάρια για την επόμενη του Τεν Χάαχ ημέρα, όμως μένουν σε απόσταση που τους επιτρέπει να χαρακτηρίζονται (έστω και τυπικά βάσει εικόνας) διεκδικητές του τίτλου.

Η Άρσεναλ βρήκε τη Μπράιτον που της ταιριάζει. Ομάδα που παίζει ανοιχτά και τη νίκησε… δια περιπάτου. Προσπέρασε τη Λίβερπουλ και σε περίπτωση που αποκτήσει σταθερές λύσεις στο σκοράρισμα θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου ή έστω τη διεκδίκηση του μέχρι τέλους.

Η Άστον Βίλα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, αφού ουσιαστικά έδειξε από πέρυσι με τον Ουνάι Έμερι ότι έχει ρόλο πρωταγωνίστριας ομάδας βάσει συγκομιδής από την ημέρα ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Ισπανό. Το λιγότερο που μπορεί να πάρει ως παράσημο στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν – εκτός του όμορφου θεάματος που παρουσιάζει – είναι ο ρόλος του ρυθμιστή για τον τίτλο αν συνεχίσει να έχει παρόμοια εικόνα και αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει από την αρχή της σεζόν και η Νιούκαστλ. Μπορεί να περιμένει καλύτερα πράγματα με την επιστροφή των τραυματιών, παράλληλα όμως πρέπει να βελτιωθεί εκτός έδρας για να έχει πιθανότητες να ξαναμπεί στην τετράδα.

Όσο για την Τότεναμ, ο βαθμός που την άλλαξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Ποστέκογλου τον κάνει ήδη το πιο ενδιαφέρον πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Οι «πετεινοί» παλεύουν με προβλήματα και απουσίες, όμως απέδειξαν πως βασικό τους όπλο φέτος είναι το σύνολο. Αν σε αυτό προσθέσει μια – δύο ποιοτικές μονάδες τον Ιανουάριο, θα μπορεί να στοχεύει σε υπερβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα