Mε τον Χιμένεθ στον πάγκο κάνει φινάλε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στερήθηκε την παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο της στις αναμετρήσεις με Πλατανιά και Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα, αλλά και στην Καλλιθέα για το κύπελλο. Ο λόγος ήταν η ποινή που του επιβλήθηκε για τη χειρονομίας προς την εξέδρα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι επέστρεψε κανονικά στην αναμέτρηση με τον ΑΟΚ, η έφεση
που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης ενδεχομένως να ανατρέψει την κατάσταση.

Οποιαδήποτε εξέλιξη πάντως υπάρξει αναμένεται μετά τη Δευτέρα (18/12), αφού ως τη συγκεκριμένη μέρα έχει περιθώριο η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ να καταθέσει το απολογητικό της υπόμνημα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Χιμένεθ θα κοουτσάρει κανονικά την ομάδα του στο Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για το φινάλε του α' γύρου.

Αυτό που τονίζεται πάντως από την πλευρά της Ένωσης είναι ότι για δύο λόγους η έφεση είναι τυπικά απαράδεκτη. Ο πρώτος είναι ότι η έφεση ασκήθηκε αποκλειστικά εναντίον του προπονητή και όχι εναντίον της ΠΑΕ (για το πρόστιμο που της επιβλήθηκε), ενώ υπάρχει αναγκαστική ομοδικεία και έπρεπε να ασκηθεί εναντίον και των δύο.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού (15 ημορολογιακές μέρες ήταν η ποινή στον Χιμένεθ), παρά μόνο για ποινή αγωνιστικών ημερών, κάτι που επίσης αναμένεται να σημειωθεί στο απολογητικό υπόμνημα που θα κατατεθεί την πρώτη μέρα της επόμενης εβδομάδας. Ως τότε όμως είναι δεδομένο ότι ο Ισπανός προπονητής θα βρεθεί κανονικά στον πάγκο της ομάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα