Μην του λέτε για Μπάμπεργκ...

Μπορεί να φαίνεται απίθανο, όμως είναι αληθινό: Ο Ολυμπιακός δεν έχει νικήσει ΠΟΤΕ την Μπάμπεργκ σε τέσσερις επισκέψεις του στη βόρεια Βαυαρία. Με αφορμή την (τέταρτη) ήττα το βράδυ της Πέμπτης, το novasports.gr σας θυμίζει τις προηγούμενες βραδιές που οι ερυθρόλευκοι «μαρτύρησαν» στη συγκεκριμένη πόλη.

Διαβάστε το περιοδικού Super Euroleague


Σεζόν 2010/11: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 73-61

Regular season στην Ευρωλίγκα και μπορεί οι ερυθρόλευκοι να τερματίζουν στην πρώτη θέση του ομίλου με ρεκόρ 7-3, στην πρώτη χρονιά του Βασίλη Σπανούλη και σε μια σεζόν που θα ολοκληρωνόταν στα πλέι οφ κόντρα στη Σιένα, ωστόσο στο Μπάμπεργκ είχε... «φρένο»! Η ομάδα του Κρις Φλέμινγκ τότε, θα «σοκάρει» τους ερυθρόλευκους στη 2η αγωνιστική και θα τους νικήσει με 73-61.

Πρωταγωνιστές; Ένας νυν και ένας πρώην ερυθρόλευκος! Ο Μπράιαν Ρόμπερτς θα τελειώσει το ματς με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ ο Κάιλ Χάινς θα πετύχει 14 πόντους και θα μαζέψει 3 ριμπάουντ. Πρώτοι σκόρερ για τους Πειραιώτες οι Παπαλουκάς (13), Σπανούλης (11) και Τεόντοσιτς (11).

Σεζόν 2015/16: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 72-71

Δεύτερη επίσκεψη στο Μπάμπεργκ και μέχρι τώρα η περισσότερο τραυματική για τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στη χειρότερη χρονιά του τις τελευταίες σεζόν στη Ευρωλίγκα, όπου θα μείνει εκτός προημιτελικών τερματίζοντας 7ος στον έναν από τους δύο ομίλους του Τοp 16. Και πάλι ένας νυν ερυθρόλευκος, ο Γιάνις Στρέλνιεκς, θα «σκοτώσει» με τρίποντο λίγο πριν το τέλος τη μετέπειτα ομάδα του για να δώσει τη νίκη στην Μπάμπεργκ στη 10η αγωνιστική του Τop 16. O Λετονός μαζί με τον Νικολό Μέλι θα πετύχουν από 10 πόντους, με τους Γουόναμεϊκερ και Ραντόσεβιτς να σκοράρουν από 11 έκαστος. Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Πρίντεζης (19), Χάντερ (17) και Σπανούλης (15).

Σεζόν 2016/17: Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68

Πρώτη χρονιά της Ευρωλίγκας με το ανανεωμένο σύστημα διεξαγωγής αλλά για τον Ολυμπιακό συνεχίζει να έχει... συννεφιά στο Μπάμπεργκ! Αυτή τη φορά οι ερυθρόλευκοι θα γνωρίσουν την πιο «βαριά» τους ήττα από τη γερμανική ομάδα με 14 πόντους διαφορά. Ο «δήμιος» των Πειραιωτών αυτή τη φορά άκουγε στο όνομα Ντάριους Μίλερ που πέτυχε 20 πόντους, με τους Κοζέρ (17) και Μέλι (13) να σιγοντάρουν αποτελεσματικά. Παρόλα αυτά, η ήττα της 14ης αγωνιστικής θα αποδειχθεί κακή παρένθεση σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Σπανούλης (15) και Παπανικολάου (11) ήταν οι μοναδικοί «διψήφιοι» σε εκείνο το ματς.
Keywords
Τυχαία Θέματα