Επιβλητική νίκη, σκορ πρόκρισης και ήρεμες γιορτές για την ΑΕΚ

Λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Απόλλωνα για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με σκορ 4-0 για τη φάση των “16” του κυπέλλου. Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής για την Ένωση ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος άνοιξε το σκορ με πέναλτι λίγο πριν το φινάλε του α' ημιχρόνου και αποτελούσε συνεχή πηγή κινδύνου για την εστία των γηπεδούχων.

Το γρήγορο γκολ του Μπακασέτα, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την
έναρξη του β' σαρανταπενταλέπτου ουσιαστικά έδωσε στην ΑΕΚ το δικαίωμα να ...ρίξει στροφές, αφού είχε ήδη πετύχει τον στόχο της, ενώ ο Ροντρίγκο Γκάλο δεν πανηγύρισε το τρίτο γκολ των “κιτρινόμαυρων”, σεβόμενος την παρουσία του στο παρελθόν στον Παναιτωλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Γιακουμάκη ήταν το πρώτο του με τη φανέλα της Ένωσης. Ο Δικέφαλος με τη νίκη αυτή άφησε πίσω όσα συνέβησαν προ ημερών στο πρωτάθλημα, με την πτώση του από την κορυφή της βαθμολογίας και πραγματοποίησε ιδανικό φινάλε στο 2017.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε σύστημα 3-5-2 με τον Κυριακίδη στην εστία και τους Χαντάκια, Μόρα και Μιχάι στην άμυνα. Ρότσα, Κλέσιο κάλυψαν τις δύο πτέρυγες, με τους Πάουλο, Τσοκάνη και Μάζουρεκ στον άξονα και τους Μοράρ – Ντίας στην επίθεση.

Ο Μανόλο Χιμένεθ απ' την πλευρά του έδωσε την ευκαιρία στον Μπάρκα να πάρει χρόνο συμμετοχής στα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Γαλανόπουλος και Κονέ βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Χριστοδουλόπουλο και Λόπες στα άκρα μπροστά τους και τον Μπακασέτα πίσω από τον Αραούχο. Σύστημα 4-2-3-1 για τον Ισπανό τεχνικό, το οποίο μετατρεπόταν σε 3-5-2 όταν έκανε επίθεση η Ένωση, με τον Γκάλο να αφήνει την άμυνά του.

Κυριακίδης – Λάζαρος σημειώσατε “1”, εκτός απ' τη ...βούλα του πέναλτι

Δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ είχε η ΑΕΚ στο α' ημίχρονο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κυριακίδης είπε “όχι” στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης βρέθηκε ισάριθμες φορές σε θέση τετ α τετ αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε τη μπάλα. Εκτός απ' τις παραπάνω ευκαιρίες πάντως οι δύο ομάδες ελάχιστες φορές κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους στους γκολκίπερς, με τον Παναιτωλικό να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 40ο λεπτό για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Ντίας έκανε τη σέντρα, αλλά αρχικά ο Μάσουρεκ με κεφαλιά και στη συνέχεια ο Μοράρ με σουτ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπάρκα. Όλα αυτά όμως ως το 44ο λεπτό, όταν ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ για την ΑΕΚ, με τον Μάρκος Πάουλο να τραβάει τη φανέλα του Μπακασέτα και τον διαιτητή Ζαχαριάδη να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα και η Ένωση πήρε προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Το ...τελείωσε από νωρίς η ΑΕΚ

Με γκολ από τα ...αποδυτήρια μπήκε η ΑΕΚ στο β' ημίχρονο. Μόλις στην πρώτη φάση ο Αραούχο μοίρασε αριστερά στον Λόπες και ο Πορτογάλος έδωσε εξαιρετική πάσα στον Τάσο Μπακασέτα, με τον τελευταίο να σκοράρει, κάνοντας το 2-0 για την Ένωση. Ουσιαστικά το παιχνίδι ...τελείωσε στο 65ο λεπτό, όταν ο Ροντρίγκο Γκάλο με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κυριακίδη. Ο Βραζιλιάνος πάντως δεν πανηγυρίσε το γκολ που πέτυχε, ως ένδειξη σεβασμού προς την ομάδα του Παναιτωλικού, τη φανέλα της οποίας φόρεσε στο παρελθόν. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά ούτε ο Μοράρ, ούτε ο Ρόσα, ούτε και ο Μάσουρεκ βρήκαν στόχο. Τελικά το ...κερασάκι στην "τούρτα" της νίκης του Δικεφάλου πέτυχε ο Γιώργος Γιακουμάκης, λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κρητικού επιθετικού με τη φανέλα της ΑΕΚ, η οποία κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2017.

Ο διαιτητής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης “κιτρίνισε” τους: Κονέ, Ρότσα, Λόπες, Μάρκος Πάουλο, Γκάλο και Μιχάι.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Ρότσα, Μοράρ, Πάουλο, Μάσουρεκ, Τσοκάνης, Ντίας, Κλέσιο (74' Μαρινάκης), Μόρας (61' Ρόσα), Χαντάκιας (52' Ροντρίγκες).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κονέ, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (70' Γιακουμάκης), Λόπες (Κλωναρίδης), Αραούχο (Αϊντάρεβιτς).

Λεπτό προς λεπτό στο match center του Novasports.gr. η εξέλιξη του αγώνα Παναιτωλικού - ΑΕΚ για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Keywords
Τυχαία Θέματα