«Σοκαρισμένος και έκπληκτος» ο Γκάτλιν

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μέτρων, Τζάστιν Γκάτλιν, δηλώνει «σοκαρισμένος και έκπληκτος» για τους ισχυρισμούς περί ντόπινγκ που έκανε εναντίον του ο προπονητής του, Ντένις Μίτσελ, αλλά, όπως είπε, έσπευσε να διακόψει το γρηγορότερο δυνατό τη συνεργασία μαζί του, όταν πληροφορήθηκε το θέμα.

Η βρετανική "Daily Telegraph" δημοσίευσε ότι ο Μίτσελ, παλιός Αμερικανός σπρίντερ, ο οποίος είχε τιμωρηθεί κατά το παρελθόν για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ, και ο μάνατζερ αθλητών στίβου, Ρόμπερτ Βάγκνερ, είχαν προσφερθεί να προμηθεύσουν με απαγορευμένες ουσίες δημοσιογράφους,
οι οποίοι επρόκειτο δήθεν να γυρίσουν μια ταινία με αθλητή ντοπέ.

Ο 35χρονος Γκάτλιν, ο οποίος τον Αύγουστο στο Λονδίνο νίκησε στα 100 μέτρα τον Γιουσέιν Μπολτ και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο, παρά τις αποδοκιμασίες των Βρετανών θεατών στον τελικό, λόγω των περιπτώσεων ντόπινγκ που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα, απάντησε μέσω δήλωσης στο Instagram, στην οποία ανέφερε: «Δεν χρησιμοποιώ και δεν έχω χρησιμοποιήσει ουσίες που βελτιώνουν την απόδοση. Έμεινα έκπληκτος και συγκλονίστηκα, όταν έμαθα ότι ο προπονητής μου είχε σχέση με αυτές τις κατηγορίες. Τον απομάκρυνα αμέσως, όταν πληροφορήθηκα το θέμα» τόνισε ο Αμερικανός σπρίντερ και κατέληξε: «Όλες οι νόμιμες επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς δεν θα επιτρέψω σε άλλους να ψεύδονται για μένα με τέτοιο τρόπο».

Η Ένωση για την Ακεραιότητα του Αθλητισμού και ο Οργανισμός Αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) ανακοίνωσαν ότι διερευνούν την υπόθεση, ενώ η ΔΟΕ ανέφερε: «Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον WADA ότι θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα».

Σε δήλωσή του στην "Telegraph", ο Μίτσελ, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε απαγορευμένες ουσίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, τόνισε ότι ποτέ δεν πρότεινε στους αθλητές που προπονεί τώρα να κάνουν χρήση ντόπινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα