Λερναία 'Υδρα ο Ολυμπιακός, προσγείωσε την ΤΣΣΚΑ (video)

Τι και αν αγωνίστηκε χωρίς Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη; Τι και αν είχε απέναντι του την πληρέστερη ομάδα της Ευρωλίγκας; Ο Ολυμπιακός ανάγκασε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη να φύγει από το ΣΕΦ με κατεβασμένο το κεφάλι (88-86). Οι “ερυθρόλευκοι” με αφηνιασμένο τον Μακλίν (25π. 12ρ), παθιασμένο τον Παπανικολάου (15 π.) και ηγέτη τον Σπανούλη (16π, 8 ασ) έδωσε ένα μάθημα σε όλους πως είναι
να μην “λυγίζεις” από τα προβλήματα.

Οποτε οι Ρώσοι ξέφευγαν στο σκορ το σύνολο του Σφαιρόπουλου είχε απάντηση. Μάλιστα η κίνηση του Ελληνα τεχνικού στο τελευταίο δεκάλεπτο να παίξει με κοντό σχήμα απέναντι στα ψηλά κορμιά της ΤΣΣΚΑ αποδείχτηκε καταλυτική. Οι διαιτητές έδωσαν μία ώθηση στους Ρώσους στέλνοντας τον Παπανικολάου στον πάγκο με τεχνική ποινή (τρία λεπτά πριν το τέλος) για φλόπινγκ στο καθαρό επιθετικό φάουλ του Κουρμπάνοφ, όμως τα επιθετικά ριμπάουντ των “ερυθρολεύκων” τους κράτησαν ζωντανούς. Οι χαμένες βολές στο τέλος από Μακλίν, Παπαπέτρου και Στερλνιεκς δεν αποδείχθηκαν μοιραίες με τον Ολυμπιακό να κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα και να πιάνει στην πρώτη θέση τη σημερινή του αντίπαλο.

Πριν το Τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Στεφάνου με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να "παγώνουν" το ΣΕΦ.

Καλός στην αρχή και στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, ωστόσο με σερί 11-0 η ΤΣΣΚΑ άφησε πίσω τους τους “ερυθρόλευκους” και τους ανάγκασε στο κυνήγι του σκορ. Ο Γουίλτζερ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με 2 τρίποντα και πέντε ριμπάουντ (από τα έξι όλης της ομάδας) βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε οι γηπεδούχοι να πλησιάσουν (16-18). Το σύνολο του Σφαιρόπουλου είχε εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα (4/6), αλλά στα δίποντα τραγικά (1/8) με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να διατηρούν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου. Με πέντε πόντους του Μακλίν και δύο του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 7-0 και έκλεισε το πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου βρισκόμενος μπροστά με τρεις πόντους (23-20).

Στο ρυθμό της ΤΣΣΚΑ

Η καλή άμυνα -ιδίως του Παπαπέτρου στον Κλάιμπερν- και η ευστοχία από τα τρίποντα έδιναν τις λύσεις που ζητούσε ο Σφαιρόπουλος από τον πάγκο. Ωστόσο ο Ροντρίγκεζ και ο Ντε Κολό φρόντισαν να κρατήσουν “ζωντανή” τη “ρωσική αρκούδα”, η οποία εκμεταλλεύτηκε την κούραση και το ροτέισον των “ερυθρολεύκων” για να πάρει ξανά τα ηνία με σερί 11-0 (35-39). Η επιστροφή του Μακλίν τόνωσε επιθετικά τον Ολυμπιακό, με τον Αμερικανό να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 16 πόντους, τους διπλάσιους από το μέσο όρο του. Παρόλα αυτά η ΤΣΣΚΑ πήγε στα αποδυτήρια με το +3 (45-48) εκμεταλλευόμενη τα πολλά φάουλ που δόθηκαν υπέρ της και την ευστοχία της στις βολές.

Είχε τις βολές για βοήθεια η ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν εύκολους πόντους και να φτάνει στο +7 (45-52), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” επέστρεψαν στο ματς με σερί 7-0 (52-52). Τα πολλά φάουλ έδωσαν και πάλι λύσεις στην ΤΣΣΚΑ από τη γραμμή των βολών, ενώ ο Σφαιρόπουλος ήταν αναγκασμένος να αλλάζει σχήματα και πρόσωπα προκειμένου να μην... στερέψει από παίκτες. Το σερί της ομάδας του Ιτούδη έφτασε στο 10-0 και το διέκοψε ο Μακλίν, ο οποίος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και τη βοήθησε να πλησιάσει στο σκορ στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου (64-68).

Οι... κοντοί νίκησαν στον αέρα

Με πέντε πόντους του Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός πλησίασε στον πόντο (71-72) και ανάγκασε τον Ιτούδη να πάρει τάιμ άουτ για να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ ακολούθησε το... τρικ του Σφαιρόπουλου με κοντό σχήμα, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” διεύρυναν το σερί τους και το έφτασαν στο 11-0 για το προσπέρασμα με το καλάθι και φάουλ του Παπανικολάου και το τρίποντο του ίδιου παίκτη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Ιτούδης σπατάλησε γρήγορα και το δεύτερο τάιμ άουτ του βλέποντας τον Ολυμπιακό να έχει πάρει φόρα επιθετικά και να μην σταματάει πουθενά. Οι διαιτητές έκαναν το... θαύμα τους και μετέτρεψαν το επιθετικό φάουλ του Κουρμπάνοφ σε τεχνική ποινή για φλόπινγκ στον Παπανικολάου στέλνοντας τον Ελληνα άσο στον πάγκο με 5ο φάουλ. Παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να πετύχει τέσσερις πόντους και να μειώσει σε 81-78 (τρία λεπτά πριν το τέλος). Τα επιθετικά ριμπάουντ κράτησαν τον Ολυμπιακό στην επίθεση για κάτι περισσότερο από ένα λεπτό, ενώ οι βολές των Σπανούλη και Τόμπσον του έδωσαν αέρα πέντε πόντων (84-79) στα τελευταία 59 δευτερόλεπτα. Ο Ντε Κολό μείωσε με βολές, αλλά ο Σπανούλης απάντησε με λέι απ. Ακολούθησε το κλέψιμο του Τόμπσον και οι δύο χαμένες βολές του Μακλίν. Ο Ντε Κολό με τρίποντο μείωσε στους δύο 15'' πριν το τέλος. Ο Παπαπέτρου ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές (9,5''), με τον Ροντρίγκεζ να μειώνει στον πόντο (87-86) 5,7'' πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Ο Στρέλνιεκς πήγε στις βολές, έβαλε την πρώτη (88-86), έχασε τη δεύτερη, αλλά το σουτ του Κλάιμπερν από το κέντρο δεν βρήκε στόχο και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη.

Live Blog Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Keywords
Τυχαία Θέματα