Τον «τιμώρησε» (video)

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε την κακή ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού και επέστρεψε στις νίκες (3-2). Οι φιλοξενούμενοι «ξύπνησαν» αργά και στο τελευταίο 20λεπτο σημείωσαν δύο γκολ.

Αν και το παιχνίδι ξεκίνησε ή μάλλον συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος, στη συνέχεια όλα ήταν αντίθετα για το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Το δοκάρι στέρησε από τους φιλοξενούμενους το γκολ
και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έχασαν τον Μουνιέ με τραυματισμό και πήγαν στα αποδυτήρια με το εις βάρος τους 2-0. Ο Λεβαδειακός σε αυτά τα 35 λεπτά είχε πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε, δηλαδή να μην δεχθεί κάποιο τέρμα και να «χτυπήσει» στο ανοιχτό γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα ένα γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι «τιμώρησαν» για ακόμα μία φορά τα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ούτε οι αλλαγές του Ουζουνίδη άλλαξαν την εικόνα. Αυτό το πέτυχαν οι αλλαγές που άργησε να κάνει ο Ανιγκό. Ο τελευταίος έβλεπε την ομάδα του να δέχεται πίεση μετά το 70' και τελικά να δέχεται και το γκολ στο 76' από τον Λουντ. Οι καθυστερήσεις με κάθε τρόπο που έκαναν οι γηπεδούχοι τους βοήθησαν, αφού ο Παναθηναϊκός έχανε ευκαιρίες και πλησίασε στο γκολ στο 94' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιγιαφάνες.

Ο Παναθηναϊκός την κατοχή, ο Λεβαδειακός την ουσία

Οι παίκτες «ζεστάθηκαν» γρήγορα, σαν να μην σταμάτησαν από εχθές. Πέρασαν μόλις εννιά λεπτά για να έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Συγκεκριμένα ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Δώνης με γυριστό εναέριο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο έδαφος και στο οριζόντιο δοκάρι.

Ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 21' ή αλλιώς στο 11ο λεπτό το σημερινού αγώνα (η αναμέτρηση συνεχίστηκε από το 10'). Λίγα δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι του Δώνη ήρθε το γκολ του Φαβάρο με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο από αριστερά.

Οι «πράσινοι» είχαν τον πρώτο λόγο στην κατοχή της μπάλας, αλλά το σύνολο του Ανιγκό στις ευκαιρίες και στα γκολ. Ο Σουμπίνιο απείλησε ξανά στο 35' με φάουλ, ενώ στο 37' ο Γιουσούφ βρήκε ανοιχτό χώρο γήπεδο και... χτύπησε. Ο Κουλιμπαλί γλίστρησε και έχασε την μπάλα, ο άσος του Λεβαδειακού βρέθηκε στα αριστερά, απέφυγε τον Κολοβέτσιος και με σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την «στρογγυλή θεά» στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Ξύπνησε αργά...

Η ασυνεννοησία στην άμυνα του Παναθηναϊκού έφερε ακόμα ένα γκολ για τους Βοιωτούς. Ο Οικονόμου με τον Βλαχοδήμου δεν είχαν καλή συνεργασία στη φάση του 49', από την οποία... προέκυψε έμμεσο φάουλ. Οι γηπεδούχοι μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες κατάφεραν τελικά να βρουν δίχτυα με σουτ του Μητρόπουλου και ουσιαστικά να διαλύσουν τα όνειρα των αντιπάλων τους για το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ουζουνίδης ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τις αλλαγές του. Μετά την αναγκαστική του Μουνιέ ο Ελληνας τεχνικός έριξε στο ματς τους Ινσούα, Χίλιεμαρκ, με τον Οικονόμου να μετακομίζει στο κέντρο της άμυνας στη θέση του Κολοβέτσιου που πήγε στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο μοτίβο, έχοντας κοντά τις γραμμές τους, πιέζοντας παράλληλα στον άξονα, αλλά η έλλειψη φρεσκαρίσματος από τον πάγκο έδωσε στον Παναθηναϊκό το... δικαίωμα να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος μετά το 70'. Η ανάπτυξη από τα δεξιά στο 76' έφερε τον Λουντ σε θέση βολής -μετά την ασίστ του Χίλιεμαρκ- με τον Φινλανδό να μην σπαταλά την ευκαιρία και να σκοράρει με δεξί σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να «παγώσουν» το ρυθμό με οποίο τρόπο έβρισκαν. Ποδοσφαιριστές που έπεφταν στο έδαφος με ενοχλήσεις, ball boy που δεν έδινε την μπάλα έκαναν τη... δουλειά τους αφού τα λεπτά κύλησαν. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα και όπως φάνηκε στο τέλος, αν είχε μπει νωρίτερα το δεύτερο γκολ ίσως το «τριφύλλι» να είχε φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι -από χέρι του Ντιόγο- στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βιγιαφάνες διαμόρφωσε το τελικό 3-2
Keywords
Τυχαία Θέματα