Τρέχει Μεχί(λι)α

Με απευθείας φάουλ του Μεχία η Ξάνθη πέρασε από τη Λαμία με 1-0 ανεβαίνοντας στην 7η θέση και απέχει πλέον 4 βαθμούς από την 5η και τα πλέι οφ.

Ματς μεγάλης σημασίας τόσο για τη Λαμία, όσο και για την Ξάνθη , αφού και οι δύο ομάδες «καίγονταν» για το τρίπονοτ που θα τους ανέβαζε στη βαθμολογική κατάταξη. Από τη μία η Λαμία
μετά την ήττα στη Λάρισα ήθελε να επιστρέψει στις νίκες, όπως και η Ξάνθη μετά την ισοπαλία της με τον ΠΑΟ.

Οι συνθέσεις

H Λαμία παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε για πρώτη φορά ο νεαρός Μελισσάς στη θέση του Παπαδόπουλου. Ασίγκμπα και Αναστασιάδης ήταν τα δύο σέντερ μπακ με τον Βασιλαντωνόπουλο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Παντελιάδη στο αριστερό. Οι δύο ανασταλτικοί μέσοι ήταν ο Μπλάζιτς με τον Όμο και λίγο μπροστά τους με δημιουργικά και επιτελικά καθήκοντα, είχε τοποθετηθεί ο Ισπανός Πίτι. Ο Τσούκαλος βρισκόταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Βάντερσον στο αριστερό και ο Βουό ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με ένα κλασικό 4-3-3. Ζίβκοβιτς σταθερά κάτω από τα δοκάρια με τους Λισγάρα και Φλίσκα να βρίσκονται μπροστά του. Δεξιά βρέθηκε ο Σβάρνας και αριστερά ο Κασάδο. ο Μεχία ήταν το αμυντικό χαφ με τους Λουσέρο και Ντε Λούκας να έχουν πιο απελευθερωμένο ρόλο στο χώρο του κέντρου. Η αιχμή του δόρατος, ο Γέντρισεκ είχε αριστερά του τον Φασίδη και δεξιά του τον Τριάδη.
Το ματς ξεκίνησε νωθρά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να υπάρχει κάποια φάση, μέχρι τότε.
Πρώτη φάση στον αγώνα ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Βουό να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του να κοντράρει στο σώμα του Λισγάρα.

Σιγά σιγά η Λαμία πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας τη μπάλα στα πόδια της και ελέγχοντας τον ρυθμό. Αυτό άλλωστε επιβεβαιωνόταν και από τις 4 τελικές μέχρι εκείνη τη στίμη που είχε η Λαμία, ενώ η Ξάνθη είχε μόλις μία. Το πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν ότι δεν μπορούσαν να μετουσιώσουν την κυριαρχία του σε γκολ. Είχαν τρόπους να φτάσουν έξω από την π[περιοχή του Ζίβκοβιτς, αλλά η τελική προσπάθεια δεν ήταν η επιθυμητή. Στο 25’ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία της Λαμίας με τον Τσούκαλο να σουτάρει μέσα από την περιοχή του Ζίβκοβιτς, αλλά ο τελευταίος με καίρια επέμβαση να απομακρύνει σε κόρνερ.

Γκόλ κόντρα στη ροή του αγώνα

Παρά το καλό τους μομέντουμ, ήρθε μια στημένη φάση στο 33’ για να ανατρέψει τα δεδομένα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μεχία έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μελισσάς, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το γκολ. Το 0-1 ήταν η πρώτη σημαντική φάση για τους Ακρίτες, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Η Λαμία προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί και να συνεχίσει την καλή της προσπάθεια, χωρίς να επηρεαστεί από το τέρμα που δέχτηκε. Στο 41’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι, ο Όμο έπιασε την κεφαλιά, αλλά σημάδεψε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της Ξάνθης.
Στην ανάπαυλα ο Τεννές αποφάσισε να αλλάξει κάποια πράγματα στην ενδεκάδα του, περνώντας τον Ακόστα στη θέση του Βουό και τον Αναστασόπουλο στη θέση του Όμο.

Πεσμένος ρυθμός και ... 0-1 μέχρι τέλους

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία που ήθελε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ μπήκε δυνατά με σκοπό να πιέσει και να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη των φιλοξενούμενων. Στο 56’ ο Ακόστα έκανε ωραίο γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Πίτι δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 57’ ο Ράσταβατς έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, βάζοντας τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος ντεμπούταρε με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Η Λαμία προσπαθούσε να ανοίξει την άμυνα με σέντρες από τα άκρα, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Καμία ιδιαίτερη φάση δεν σημειώθηκε στη συνέχεια του δεύτερου ημιχρόνου. Οι νεοφώτιστοι δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν απειλητικοί και όσο πέρναγε η ώρα το άγχος τους, μπέρδευε το μυαλό και συνεπώς τις επιλογές τους.
Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι η Λαμία έμεινε στη 12η θέση με 16 βαθμούς. Από την άλλη η Ξάνθη ανέβηκε στην 7η θέση και τους 21 βαθμούς, καλοβλέποντας πια από μικρή απόσταση την πρώτη πεντάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα